Cerșetorii de lângă biserici au primit amenzi, nu pomană

Cerșetori amendați de Poliția Locală Constanța

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

În data de 19.08.2018, lucrătorii instituției au depistat 7 persoane care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, în zona adiacentă unor lăcașe de cult din municipiul Constanța ( Biserica Sfântul Ștefan, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Biserica Adormirea Maicii Domnului), dar și în zona de promenadă a Satului de Vacanță.
Echipajele poliției locale au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului în valoare totală de 1.200 lei.
De asemenea, a fost depistată o femeie, de 28 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care a determinat o persoană cu dizabilități fizice și psihice să apeleze la mila trecătorilor din zona Satului de Vacanță.
În acest caz au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării instituției abilitate pentru continuarea cercetărilor în cazul infracțiunii prevăzute de art.214 Codul Penal „ Exploatarea cerșetoriei” si a fost indisponibilizata suma de 147 de lei.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: „SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Planetariu pentru nevăzători

lun aug. 20 , 2018
Proiectul „Planetariu pentru nevăzători” este iniţiat de către Complexul Astronomic Baia Mare, finanțat cu ajutorul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și este dedicat în special persoanelor cu deficiențe de vedere, dar și publicului larg. Muzeul de Științe ale Naturii Constanța este partener în cadrul acestui proiect aparte, derulat în […]

V-ar putea interesa și: