Certificatul de vaccinare Covid își va pierde valabilitatea în lipsa dozei booster

raed arafat

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat, luni, că România se va alinia „curând” regulii europene care prevede că certificatul verde de vaccinare COVID îşi pierde valabilitatea la nouă luni de la completarea schemei de vaccinare dacă posesorul acestuia nu face şi aşa-numita doză booster.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, reaminteşte că la nivel european, persoanele care au mai mult de nouă luni de la completarea schemei de vaccinare anti-COVID şi nu au făcut a treia doză de ser, aşa-numitul booster, nu mai au un certificat valabil la nivel european.

În acest context, Afarat anunţă că în curând autorităţile române vor reglementa acest aspect, în aşa fel încât legislaţia naţională să fie în concordanţă cu ea de la nivel european. 

„Acest lucru urmează să fie reglementat în România în curând. Deci în acest moment, la noi încă certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat şi acest aspect, să intre în concordanţă cu regulile europene. (…) Normal că trebuie să ne aliniem şi regulilor europene, aşa că la un moment cei care au peste nouă luni de la a doua doză şi nu au făcut a treia doză vor trebui să aibă test”, a anunţat, luni după amiază, Raed Arafat, la finalul şedinţei CNSU. 

Acesta a explicat că în momentul în care România se va alinia regulii europene, certificatul COVID îşi va pierde valabilitatea dacă trec nouă luni de a doza a doua şi nu a fost inoculată a treia doză de ser. 

Medicul a menţionat că aşa-numitul PLF – formularul de localizare pe care persoanele care intră în ţară trebuie să îl completeze – rămâne valabil.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Testare gratuită pentru depistarea TBC în 23 de comune din județul Constanța

Mon Jan 31 , 2022
Începe  depistarea activă a tuberculozei în județul Constanța. Proiectul național Screening TB  se va desfășura în 23 de comune constănțene unde caravana mobilă va asigura servicii medicale gratuite pentru sănătatea plămânilor și depistarea tuberculozei. Ostrov, Băneasa , Oltina, Aliman, Adamclisi, Cobadin, Chirnogeni, Limanu, 23 August, Topraisar, Ciocârlia, Cumpăna, Agigea, Valul […]
tbc