Certificatul verde nu este necesar pentru activități religioase

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern în care s-au stabilit noile măsuri de restricţie, în contextul valului 4 al pandemiei, că nu s-au interzis activităţile religioase pentru că există o decizie CNSU în acest sens. Mai mult, pentru participare nu este nevoie de certificat verde.

Este însă obligatorie purtarea măștii și a obligaţiei ca între persoane să fie cel puţin doi metri.

Întrebat dacă la manifestările religioase se impune prezenţa cu certificat verde, Raed Arafat a spus că este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuţii în acest sens şi nu se va impune certificatul verde, a spus el.

„Deci sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument ştiinţific, este o decizie luată, nu închidem activităţile religioase dar punem condiţia de doi metri între persoane şi mască obligatorie, e decizie votată, pe lângă baza ştiinţifică a medicilor”, a declarat Raed Arafat, la Palatul Victoria.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Copil inconștient după ce a fost lovit de o mașină

Fri Oct 22 , 2021
Pompierii au fost anunțați prin 112 de producerea unui accident rutier grav, în urma căruia un copil de 2 ani este inconștient. Evenimentul s-a produs vineri seară în localitatea Corbu de Jos, pe strada IL Caragiale. Copilul era pieton. Este vorba despre o fetiță. Medicii au găsit-o în stop cardio […]