Certificatul verde, obligatoriu pentru folosirea transportului în comun. În Italia

Italia a înăsprit miercuri restricţiile impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19. Potrivit măsurilor care vor intra în vigoare pe 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor putea să intre în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive, a anunţat guvernul premierului Mario Draghi, transmite Reuters, citat de news.ro.

Noile reguli, anunţate după o şedinţă de cabinet, extind şi vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, la întreg personalul şcolilor, poliţişti şi militari, începând cu 15 decembrie.

Măsurile înăspresc cerinţele pentru Green Pass, un certificat care a permis accesul vaccinaţilor la diverse activităţi şi servicii de agrement, pentru a exclude persoanele care au un test negativ în ultimele 48 de ore, dar nu sunt vaccinate pentru Covid-19.

Green Pass-ul va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public, însă va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinați, ci și de cei care au un test recent cu rezultat negativ, scrie digi24.ro.

„Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a declarat Draghi după ce cabinetul său a aprobat

Vaccinarea cu doza a treia, care este recomandată în prezent persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, va fi disponibilă pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

Durata Green Pass va fi redusă de la un an la nouă luni, se arată în comunicatul guvernului.

Numărul de infecţii zilnice în Italia se ridică la aproximativ 10.000 în prezent, cu aproximativ 80 de decese pe zi.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Certificatul verde, obligatoriu pentru folosirea transportului în comun. În Italia

  1. Rafila urla numai cand era in opozitie.Acum, ce atata graba?Sa treaca 3 saptamani de crestete accelerata si ,mai vedem!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident mortal în Portul Constanța

joi nov. 25 , 2021
Un accident mortal s-a produs, joi dimineață, în Portul Constanța. Pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină după ce o persoană a fost prinsă sub un palet de lemne, în incinta SOCEP. A fost scos de acolo până să ajungă echipajele de intervenție. Din păcate, acesta a […]
SOCEP

V-ar putea interesa și: