Certificatul verde, obligatoriu pentru folosirea transportului în comun. În Italia

Italia a înăsprit miercuri restricţiile impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19. Potrivit măsurilor care vor intra în vigoare pe 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor putea să intre în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive, a anunţat guvernul premierului Mario Draghi, transmite Reuters, citat de news.ro.

Noile reguli, anunţate după o şedinţă de cabinet, extind şi vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, la întreg personalul şcolilor, poliţişti şi militari, începând cu 15 decembrie.

Măsurile înăspresc cerinţele pentru Green Pass, un certificat care a permis accesul vaccinaţilor la diverse activităţi şi servicii de agrement, pentru a exclude persoanele care au un test negativ în ultimele 48 de ore, dar nu sunt vaccinate pentru Covid-19.

Green Pass-ul va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public, însă va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinați, ci și de cei care au un test recent cu rezultat negativ, scrie digi24.ro.

„Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a declarat Draghi după ce cabinetul său a aprobat

Vaccinarea cu doza a treia, care este recomandată în prezent persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, va fi disponibilă pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

Durata Green Pass va fi redusă de la un an la nouă luni, se arată în comunicatul guvernului.

Numărul de infecţii zilnice în Italia se ridică la aproximativ 10.000 în prezent, cu aproximativ 80 de decese pe zi.

Zen Residence
energia residence

One thought on “Certificatul verde, obligatoriu pentru folosirea transportului în comun. În Italia

  1. Rafila urla numai cand era in opozitie.Acum, ce atata graba?Sa treaca 3 saptamani de crestete accelerata si ,mai vedem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Accident mortal în Portul Constanța

Thu Nov 25 , 2021
Un accident mortal s-a produs, joi dimineață, în Portul Constanța. Pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină după ce o persoană a fost prinsă sub un palet de lemne, în incinta SOCEP. A fost scos de acolo până să ajungă echipajele de intervenție. Din păcate, acesta a […]
SOCEP