CET-ul din Constanța, debranșat de la rețeaua de apă dacă nu-și plătește datoriile imense

cet

CET-ul din Constanța va fi debranșat de la rețeaua de apă dacă nu-și plătește, până pe 13 august, datoriile imense față de RAJA SA, datorii care se ridică la aproape 3 milioane lei.

Iată ce spun reprezentanții SC RAJA SA despre această situație:


„Dorim să vă aducem la cunoștință, o situație cu consecințe neplăcute asupra cețețenilor orașului Constanța, și nu numai. Întrucât, la ora actuală, Societatea Electrocentrale Constanta S.A. înregistrează către RAJA SA un debit în valoare totală de 2.887.510,77 lei reprezentând contravaloare facturi apă-canal și penalități de întârziere aferent perioadei aprilie – iulie 2018, suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilăcătre această entitate economică începând cu data de luni – 13.08.2018.


Menționăm faptul că RAJA S.A. a întreprins toate demersuri legale în vederea recuperării acestor debite. Astfel, între reprezentanții RAJA S.A. și cei ai Electrocentrale Constanta S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a aceastei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări și somaţii de plată prin executor judecătoresc.


RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste 2 milioane de abonaţi fiind semnificative. De asemenea, compania este obligată să achite la zi impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și să rambursese sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene.


Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare.


Având în vedere cele expuse mai sus, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta S.A. nu-şi va achita faturile restante, începând cu data 13 august 2018, această unitate va fi debranșată de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în vederea recuperării întregii datorii. ”

Pe 7 august 2018, ROMGAZ a anunțat că are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane de lei de la ELCEN Constanța și avertizează asupra posibilității de sistare a livrărilor de gaze naturale.

Recent, Replica de Constanța scria că directorul Electrocentrale Constanța, Dan Marius Deaconescu, încasează o indemnizație anuală de aproape 200.000 de lei, având astfel un venit mai mare, în unele luni, decât al președintelui României.

Dan Marius Deaconescu este vicepreședinte ALDE Constanța.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-a majorat plafonul de acordare de facilități pentru transportul în comun

Wed Aug 8 , 2018
Odată cu creșterea valorii punctului de pensie cu 10%, Consiliul Local al Municipiului Constanța a majorat la 1600 lei plafonul de acordare de facilități la transportul public de călători, pentru categoriile de persoane beneficiare. Permisul de călătorie gratuit pentru anul 2018, poate fi obținut de la sediul S.P.A.S. Constanța din […]
ratc