Cetatea Carsium va fi reabilitată

carsium

 

Cetatea Carsium va fi reabilitată după ce astăzi, 13 iulie 2018, in cadrul Consiliului Judetean Constanta a fost semnat contractul de finantare al proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural – artistica a Cetatii Carsium (Harsova)”.

Valoarea proiectului este de 2,3 milioane de euro.

Obiectivele specifice ale acestui proiect se definesc prin realizarea lucrarilor de consolidare, realizarea unui corp multifunctional care sa poata asigura toate utilitatile administrative necesare, asigurarea dotarilor ce se impun, realizarea activitatilor de marketing, precum si cresterea numarului de vizite la acest obiectiv de patrimoniu cultural.

Eforturile de a atrage fonduri pentru judetul nostru continua sa se concretizeze. Semnarea acestui contract reprezinta un pas imens pentru viata culturala a acestui judet. Promovarea turistica reprezinta un element primordial in acest domeniu. Eu personal, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, ma voi implica cu toate resursele necesare pentru a putea asigura si pentru a duce la bun sfarsit finalizarea acestui proiect. Intotdeauna am sustinut o abordare bazata pe profesionalism, experienta si pe strategii durabile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.

Turismul este o parte integrantă a dinamismului economic al unei regiuni, iar noi speram ca acest proiect sa duca la dezvoltarea potentialului turistic.

Proiectul are o durata de implementare de 46 de luni de la semnarea contractului de finantare.

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.