Cetățean român, cercetat penal după ce a forţat intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Poliția Municipiului Mangalia, au oprit, după o urmărire în trafic, o autoutilitara condusă de un cetățean român, care a trecut ilegal frontiera de stat şi a pus în pericol integritatea fizică a unui polițist de frontieră aflat pe artera de control.

În  data de 30.08.2021, în jurul orei 22:40 s-a prezentat  pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean român domiciliat în județul Buzău, conducând autoutilitara marca Mercedes. Şoferul a depășit pe contrasens coloana de mașini aflate pe teritoriul Bulgariei pentru controlul de frontieră, iar la solicitarea polițiștilor de frontieră de a intra la rând pe banda destinată controlului de frontieră, acesta a accelerat, punând în pericol integritatea fizică a polițistul de frontieră aflat pe arteră în exercitarea atribuțiilor de serviciu și a continuat deplasarea, intrând în țară pe contrasens.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei de către un echipaj format din polițiști de frontieră cu o autospecială de serviciu, autoutilitara și persoană în cauză fiind oprite în localitatea Mangalia, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Mangalia.

Şoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și ultraj.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Maia Morgenstern vine pe scena Teatrului de Stat Constanța cu spectacolul „Povestiri culese”

Tue Aug 31 , 2021
Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 3 septembrie, de la ora 20:00, spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, actrița TSC laureată a premiului Gopo pentru Tânără speranță și nominalizată la premiile UNITER din acest an.  Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă […]