CFR a investit 31,5 milioane lei în Portul Constanța

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR”- S.A., prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională a făcut recepția lucrărilor realizate în cadrul contractului de achiziție pentru proiectul Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 3”.

Lucrările s-au desfășurat în ultimele 6 luni și au vizat reparația și întreținerea infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța. Au fost înlocuite elementele componente ale suprastructurii căii, pentru readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările aferente PRIORITĂȚII 3 au constat în înlocuirea suprastructurii căii ferate pe 7 linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, au fost înlocuite 14 aparate de cale și seturile de traverse speciale din lemn la 4 aparate de cale.

În cadrul lucrărilor, pe cele 7 linii au fost utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe au fost montate traverse din beton precomprimat cu supralărgire.

Tot în cadrul acestui proiect au fost realizate lucrări la sistemul de drenare a apelor de suprafață de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța, care se întinde pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, pentru remedierea situațiilor de instabilitate la terasamentele de cale ferată, provocate de excesul de apă și umiditate și pentru aducerea căii în parametrii de siguranţă.

Contractul de achiziție pentru proiectul „Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 3” a fost semnat pe 08.11.2023, fiind prevăzută o durată de execuție de maximum 240 zile calendaristice.

Proiectul a fost executat de S.C. BAWI CONSTRUCTION S.R.L. și este finanțat cu fonduri de la Bugetul de Stat – Program lucrări și servicii întreținerea și funcționarea/exploatarea infrastructurii publice derulate la nivel regional – SRCF Constanța, valoarea contractului fiind de 31.546.993,03 lei fără TVA.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă în Delta Dunării. Sute de șacali vor fi vânați pentru siguranța localnicilor

vin iun. 28 , 2024
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat un nou contract pentru îndepărtarea controlată a șacalilor aurii din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Acțiunea vine ca răspuns la numeroasele sesizări din partea populației locale, care a raportat pagube semnificative cauzate de această specie. Șacalul auriu este un mamifer carnivor, asemănător […]

V-ar putea interesa și: