Chinezii vor să construiască un spital în 6 zile pentru a trata pneumonia cauzată de coronavirus

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chinezii vor să construiască un spital în 6 zile pentru a trata pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus. În 2003, au construit un spital în 7 zile.

Autoritățile locale din Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit cu repeziciune acest tip de pneumonie, vor ca în șase zile să fie construit un spital special unde să fie tratați exclusiv acești pacienți.

Spitalul va fi construit de la zero și va fi dotat cu tot ce trebuie, scrie presa chineză. Va avea o cameră de gardă și unul sau două etaje.

Proiectul pe hârtie trebuie să fie gata până vineri seara. Pe locul unde va fi ridicat deja e agitație, se aduc excavatoare, mașini, containere, macarale, în paralel cu pregătirea materialelor medicale necesare.

Spitalul va fi construit după modelul unui centru de tratament similar care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS, pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 1.000 de paturi.

Până acum, oficial, peste 600 de oameni s-au îmbolnăvit și 25 dintre ei au murit. Trei metropole chineze sunt închise complet. În capitala Beijing au fost anulate petrecerile de stradă de Noul An chinezesc.

Pe de altă parte, au fost confirmate deja cazuri în Singapore, în Thailanda, Coreea de Sud și în Taiwan. Există o suspiciune chiar și în Arabia Saudită, în timp ce în Europa, există pacienți suspecți în Scoția, Irlanda și Italia.

Informația-șoc este cum s-a răspândit boala. Cum a trecut coronavirusul de la animale la oameni? Din cauza celor care mănâncă șerpi. Codurile de proteine din virusul de la oameni sunt foarte asemănătoare cu codurile virusului găsit la șerpi. Șerpii, la rândul lor, au luat boala de la liliecii pe care i-au mâncat. La Wuhan, există o piață de pește și fructe de mare unde se vindeau și șerpi. Șerpi infectați. Așa s-a răspândit boala.

Cu îngrijorare, Organizația Mondială a Sănătății spune că deja există răspândiri ale virusului la al doilea și chiar al treilea contact. Boala se răspândește mai repede decât au crezut inițial specialiștii. Practic, în acest moment, majoritatea provinciilor chineze au câte un caz. 

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a decis însă, joi seara, după două zile de deliberări, că noul coronavirus din China nu reprezintă deocamdată o urgență de sănătate globală.

Sursă foto: .jiemian.com

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.