Chiriile vor crește din 2023. Cine nu înregistrează contractul la ANAF se poate alege cu dosar penal

Proprietarii de locuinţe vor fi obligaţi din nou să înscrie contractul de închiriere la Fisc din 2023. Mai mult, aceştia vor trebui să plătească un impozit mai mare. Cine nu respectă noile reguli se alege cu dosar penal. Experţii imobiliari spun însă că schimbările se vor reflecta în preţul chiriei, scrie Observator News.

Oficial, doar 4% dintre locuinţe sunt închiriate în toată ţara. În realitate, mulţi proprietari iau bani de la chiriaşi la negru. În ultimii patru ani, înregistrarea contractului la ANAF nu a mai fost obligatorie. Proprietarii trebuie doar să declare venitului din chirii. Odată cu schimbarea legii, în 2018, numărul contractelor de chirie înregistrate a scăzut cu 25 la sută, arată datele ANAF.

Şi impozitul pe venitul obținut din chirii va creşte cu patru procente. 

Citiți mai mult AICI.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Incendiu noaptea la un bloc din stațiunea Mamaia. Peste 50 de persoane au fost evacuate

Sun Nov 6 , 2022
Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 01.00, într-un apartament situat la parterului blocului Vlas din bulevardul Mamaia nr. 322 (în stațiunea Mamaia). La caz au intervenit detașamentul Fripis al ISU Constanța cu trei autospeciale de stingere cu apă și spună, o autoscară, o descarcerare, un echipaj SMURD. „În […]