Chițac implementează proiectul lui Făgădău de schimbare a conductelor termice. În 2019, îl numea „papagal” și „Bulă” pentru că l-a propus

Asociația Constanța Altfel, condusă de Vergil Chițac și Felicia Ovanesian, critica dur, în 2019, împotriva planului lui Decebal Făgădău de a prelua conductele CET și de a le moderniza.

În august 2019, asociația spune că „Bulă, PSD, PMP și PNL” se conformează la ceea ce a ce spune administratorul judiciar, și anume că e „musai ca municipiul Constanța să preia conductele”. Tot atunci, spunea că CET va intra în faliment și îl întreba pe Bulă, adică pe primarul Decebal Făgădău, ce va face cu conductele, și îi numea pe politicieni „papagali”. Citi mesajul mai jos.

Acum, primăria condusă de Chițac a început modernizarea conductelor și spune că este „o vară istorică”.

„Decizia noastră (n.r. sublinierea ne aparține) așa cum știți a fost să schimbăm toată magistrala de transport și este o lucrare amplă. În final vom schimba întreaga magistrală de transport a agentului termic. Schimbarea lor va duce la micșorarea pierderilor, care sunt mari, și la micșorarea prețurilor gigacaloriei”, a spus acum Chițac.

OPINIA AUTORULUI: Asociația Constanța Altfel avea dreptate să critice proiectul lui Făgădău. Unul mai eficient ar fi fost construirea de microcentrale, lucru care ar fi eliminat necesitatea schimbării tuturor conductelor. Echipa Chițac a ales însă calea mai simplă. Să ducă mai departe ce a găsit pe birou. Se pune întrebarea: de ce a fost votat Vergil Chițac în funcția de primar, și nu Decebal Făgădău? Ar mai fi fost ales dacă ar fi mărturisit că vrea să continue proiectul acestuia (și multe altele)?

„Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a mers astăzi, în zona Dacia, să vadă evoluția acestor lucrări extrem de importante pentru municipiul Constanța. O dată cu finalizarea acestui mare proiect, problemele din mijlocul iernii vor dispărea în mare parte, iar pierderile din rețea se vor reduce semnificativ, ceea ce se traduce prin costuri mai mici la întreținere și un confort sporit în casă.”, a transmis primărie.

Proiectul este împărțit în 3 etape, după cum urmează:

În etapa 1 se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu), cu o lungime a rețelelor de 21,6 km (43,2 km conducte). Valoarea proiectului este de aproximativ 115 milioane de lei, dintre care 97 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanțare a fost semnat pe data de 7 ianuarie 2022.

În etapa 2 se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,7 km de traseu (25,43 km conducte). Pornim de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord. Valoarea proiectului este de aproximativ 116 milioane de lei, dintre care 97,8 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanțare a fost semnat pe 31 ianuarie 2022.

În etapa 3 s-au propus pentru reabilitare 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. Valoarea proiectului este de aproximativ 52 milioane de lei, dintre care fonduri nerambursabile în valoare de 43 milioane de lei. Această etapă vizează zona centrală a orașului, după cum urmează:
– Str. Ștefan cel Mare;
– B-dul Ferdinand;
– Str. Mircea cel Bătrân (tronsonul cuprins între B-dul Ferdinand și B-dul Mamaia);
– B-dul Mamaia (tronsonul cuprins între B-dul Tomis și str. Mircea cel Bătrân);
– Str. Cuza Vodă;
– Str. Ion Gheorghe Duca (tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și B-dul Ferdinand);
– Str. Atelierelor (tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și B-dul Ferdinand);
– Str. Mihai Viteazul (tronsonul cuprins între str. Traian și str. Griviței);
– Str. Miron Costin (tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și B-dul Ferdinand);
– Str. Ion Lahovari (tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și B-dul Ferdinand);
– Str. Jupiter (tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și B-dul Ferdinand);
– Str. Ștefan Mihăileanu (tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și B-dul Ferdinand);
– Str. General Manu (tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și B-dul Ferdinand);
– Str. Răscoalei din 1907 (tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și B-dul Ferdinand).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Chițac implementează proiectul lui Făgădău de schimbare a conductelor termice. În 2019, îl numea „papagal” și „Bulă” pentru că l-a propus

  1. Bani aruncati ! Afacere doar pentru firmele care au primit lucrarile (oare degeaba ?)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Dr. Cora Maxim-Mitroi: Un om de 45 de ani, o valoare a Constanței, se zbate pentru viață. Nu ar fi ajuns în această stare critică dacă Spitalul de Boli Infecțioase ar fi fost deschis

Fri Jun 17 , 2022
Doctorița Cora Maxim-Mitroi a semnalat, în mai multe rânduri, nevoia stringentă de a redeschide Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, care stă închis de circa zece luni. Astăzi, mai mult decât oricând, doamna doctor este revoltată, pentru că un om drag ei, despre care spune că este o valoare a […]
spital-boli-infectioase-constanta-1