Chițac: Mazăre și Făgădău au girat 8 ani abuzul de la Entourage

O parte din cafeneaua Entourage a fost dărâmată azi de Primăria Constanța. E construită ilegal de cel puțin 8 ani, spune primarul Vergil Chițac. Acesta a prezentat, pe pagina sa de Facebook, ceea ce numește „povestea neromanțată a cafenelei Entourage.”

Iată ce scrie:

„Momentul la care partea abuzivă din construcție a fost edificată n-a putut fi identificat cu precizie. Cele mai vechi mărturii atestă că în noiembrie 2013 ea era deja pe poziție.

Prima concluzie este că a fost nevoie de peste 8 ani și 3 administrații ca abuzul, săvârșit fără umbră de rușine, în plin centru al orașului, să fie stopat.

Printr-o construcție realizată fără autorizație de construire, parte pe domeniul public al municipiului, parte pe domeniul public al statului, „investitorul” și-a dublat practic suprafața localului amplasat și el pe spațiile verzi ale municipiului, retrocedate la fel de abuziv de administrația Mazăre unor cetățeni de al căror sprijin avea nevoie să se asigure.

Cea de a 2-a concluzie este că abuzul investitorului s-a realizat cu acordul explicit – și nu doar tacit – al administrației Mazăre. Am certitudinea că abuzul a fost continuat cu acordul la fel de explicit al administrației Făgădău, care s-a gândit că are nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a desființa, deși era suficientă o dispoziție de primar. Drept pentru care s-a judecat 3 ani cu firma x deținătoare a construcției pentru ca la sfârșit acțiunea să fie respinsă deoarece între timp imobilul fusese transferat la firma y.

Abuzul a fost permis și de instituții ale statului român deținătoare a parte din teren. Timp de peste 8 ani de zile, direcția județeană de sport nu a sesizat că a fost privată de cca 130 mp teren și nu a întreprins niciun demers legal pentru a-l redobândi.

În ciuda declarațiilor investitorului (a se citi „uzurpatorului”), somația prin care am pus în vedere desființarea de bunăvoie a construcției abuzive a fost primită în urmă cu 3 săptămâni. Unicul efect al acesteia a fost amplasarea pe clădire a unui anunț potrivit căruia „unitatea” intră în renovare.

Săritoare cum o știm cu toții, poliția locală a acordat astăzi tot sprijinul renovării.

Renovarea Constanței, nu a construcțiilor abuzive.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Chițac: Mazăre și Făgădău au girat 8 ani abuzul de la Entourage

  1. Partea proasta este ca acest primar se ocupa de cate o gainarie si nu de lucruri grave . Pe str.Eminescu s-a vandut 2500 mp de trotuar (daca e adevarat unde-i dosarul penal ?),Zilnic mii de cetateni merg pe carosabil intre Casa Casatoriilor si scarile de acces (nou reparate) spre plaja Modern.Acestea nu sunt domeniu public draga domnule primar ?De siguranta cetatenilor cine se ocupa ? De furtul din domeniul public trebuia sa se ocupe cumva DNA -ul ? Chiar de ce nu o face ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O fetiță vinde, în Vama Veche, accesorii făcute de ea pentru a-și opera câinele paralizat

Fri Aug 6 , 2021
Pe faleza din Vama Veche, spre bulgari, mult după ce se termină barurile, stă în fiecare seară Tiara, o fetiță de 11 ani care își vinde accesoriile făcute cu mâna ei, scrie jurnalista Oana Zamfir, pe pagina sa de Facebook. Banii strânși sunt pentru cățelul ei, Honey, care are picioarele […]