Chițac nu știe ce temperatură medie este în apartamentele din Constanța! Primarul din Buzău l-a făcut K.O.

Digi 24 a organizat, azi, o dezbatere despre termoficarea din mai multe municipii. A participat și primarul Vergil Chițac.

Acesta a fost întrebat de moderator ce temperatură este acum în apartamentele din Constanța.

„Nu știu ce temperatură este.”, a recunoscut primarul Chițac.

Și-a dat însă cu presupusul: 19 – 20 grade.

Nici nu avea de unde să știe, din moment ce locuiește în Eforie Nord și nu este abonat al RADET.

Chițac susține că a moștenit o strategie (n.r. de la Decebal Făgădău, dar nu i-a rostit numele) , votată de consilierii municipali, care prevede modernizarea rețelei de distribuție.

Din păcate pentru el, a fost făcut praf de primarul din Buzău, care i-a spus verde-n față că nu știe despre ce vorbește.

Acesta i-a dezvăluit că, din peste 100 de municipii, numai 29 mai au sistem centralizat. I-a pus că și el avea, la Buzău, și că plătea subvenții imense. Acestea s-au redus de 10 ori, după ce a investit în centrale de cvartal.

„Nu trebuie să fi mare vizionar să-ți dai seama că se vor îngropa și cele 29 de companii din municipii.”, a pus edilul din Buzău.

Chițac l-a contrazis și a spus că soluția este încălzirea centralizată. „Noi îi învățăm pe europeni”, a spus el, dând exemplu Oradea și Helsinki. El susține că singura soluție este încălzirea de tipul actual, cu un CET mare și o rețea extinsă de conducte, refuzând soluția multor orașe europene: centralele de cvartal.

Primarul Constantin Toma, PSD, i-a dat lui Chițac modelul Galați, oraș cu 303.000 de locuitori, unde edilul le-a dat bani locuitorilor să se debranșeze și unde sistemul centralizat a fost desființat.

Tot el a afirmat că anul trecut România a înmatriculat circa 240.000 de mașini foarte vechi, care poluează mult mai mult decât centralele moderne de bloc, în condensație.

„Avem în Constanța cvartale întregi de blocuri care nu au acces la gaz. Ce facem cu ele? Le dăm bani, dar ce să facă cu ei?”, a spus Chițac.

Observație: din știința noastră, orașul este acoperit în întregime cu rețea de gaze sau, sunt zone în care nu există, pot fi acoperite ușor.

Primarul din Buzău i-a spus celui din Constanța că îi mai trebuie trei-patru mandate să termine reabilitarea conductelor. „Nu contează în câți ani”, a replicat Chițac. Acesta speră totuși că investiția va fi gata în doi ani. La cum se mișcă lucrările de reabilitate pe bd. Alexandru Lăpușneanu și strada Ștefan cel Mare, pare foarte optimist.

Administrația locală a avut un proiect pe masă pentru renunțarea la CET. A fost propus de Tudorel Chesoi. Nici Făgădău, nici Chițac nu au vrut să îl urmeze, deși se folosește în multe țări din Europa. Detalii aici: Constănțenii îngheață de frig în locuințe. Soluția lui Tudorel Chesoi, președintele Alianța Național Țărănistă

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ministrul Sănătății: „Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie”

Tue Feb 1 , 2022
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi seară, că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate. ”Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă”, a afirmat ministrul. „Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă […]
alexandru-rafila