Cifra care arată că epidemia de coronavirus se apropie de final: 23,7

Epidemia de coronavirus se apropie de final. Unul din parametrii care arată acest lucru este numărul de paturi ocupate, mai exact libere, din spitalele covid. 23,7% din locurile din spitalele din județul Constanța sunt goale. Este cea mai mică cifră din acest an.

„În acest moment, sunt 148 de persoane internate, dintre care 141 din județul Constanța și 7 din alte județe.”, a precizat Prefectura Constanța.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 42 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 15 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 33 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 49 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 7 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.872 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 423 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 518 cadre didactice, 1.275 de elevi, 268 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.807 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (404), asistenți medicali (824) și personal auxiliar (579).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.451 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.200 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.le private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 106 teste antigen rapide și 757 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 99 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 30.300 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 132 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 mai a.c., 300 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.394 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.