Cinci decese raportate din cauza coronavirusului. Situația la zi în Constanța

coronavirus (3)

Cinci decese au fost raportate astăzi, în județul Constanța, din cauza coronavirsului, de către Prefectura Constanța. Nu toate au avut loc în ultimele 24 de ore.

Iată detalii despre cazuri:

  • Deces 1.283: Bărbat, 53 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, fragmente necroptice de pulmon, obezitate grad III), decedat în 30.08, la domiciliu.
  • Deces 1.284: Bărbat, 93 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, fragmente necroptice de pulmon, complexe imune circulante, demență), decedat în 01.09, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 1.285: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterial, complexe imune circulante, boală pulmonară obstructivă cronică, dislipidemie), decedată în 05.09, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.286: Bărbat, 47 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterial grad III, obezitate), decedat în 06.09, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.287: Femeie, 84 de ani, Constanța, comorbidități (boală cerebro vasculară, demență), decedată în 29.08, la domiciliu.

În acest moment, sunt 119 de persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.535 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 398 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 535 de cadre didactice, 1.363 de elevi, 281 de studenți și 165 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.854 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (414), asistenți medicali (841) și personal auxiliar (599).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 141 de teste antigen rapide și 378 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 28 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 44.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 62 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 04 septembrie a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 841 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 44.001 persoane infectate cu SARS-CoV-2.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvern

lun sept. 6 , 2021
Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu, este anunţul postat pe pagina de Facebook a USR PLUS, după o şedinţă a conducerii alianţei. Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant […]

V-ar putea interesa și: