Cinci motive pentru care l-ați ajutat pe Vergil Chițac dacă ați făcut mișto că strada Ștefan cel Mare n-a fost inaugurată astăzi

Bula mea de Facebook s-a umplut cu miștouri referitoare la strada Ștefan cel Mare.

S-au creat evenimente care invitau la inaugurarea de azi, despre care știa toată lumea că nu va avea loc, s-a dat cu check-in, s-au făcut live-uri, s-a făcut bășcălie de primarul Vergil Chițac. Pe bună dreptate, la prima vedere. În realitate însă, în opinia mea, toată această mișcare îl ajută pe Chițac.

Să explic de ce:

1. Primarul nu și-a asumat data de 30 septembrie, ci constructorul. Viorel Farcaș a spus în mai multe interviuri că speră ca atunci să fie gata, dar nu a invitat pe nimeni să bea o cupă de șampanie. „Estimez că pe 30 septembrie vom termina și zona centrală.”, a afirmat Farcaș. Rețineți: Estimez”. Primarul poate spune, pe bună dreptate, că proiectul e în termen și că va fi gata până când trebuie să fie gata. Cât despre Farcaș, lui nu i se pot reproșa prea multe, decât poate o exuberanță mediatică nepotolită de realitatea de pe teren, pe care o cunoaște.

2. Să presupunem că lumea va da totuși vina pe Vergil Chițac pentru faptul că strada nu e gata acum. Asta nu îi face rău primarului, dimpotrivă. Lucrările au înaintat vizibil și vor fi cu siguranță gata anul acesta, dacă nu intervine vreo catastrofă. Când se vor inaugura în cele din urmă, primarul se va folosi de zicala „cine râde la urmă râde mai bine”. O săptămână sau o lună de întârziere nu înseamnă mult în perspectiva unui mandat de patru ani. Edilul își închipuie, poate pe bună dreptate, că în timp oamenii vor uita întârzierile.

3. Bulele de pe Facebook rămân, de cele mai multe, pe Facebook, fără să fie translatate în stradă. S-au mai încercat proteste în Constanța pentru a atrage atenția asupra problemelor din oraș. Din oastea mare de soldați online care au fost interesați și care chiar au confirmat participarea nu a ajuns decât o mână de oameni. Suficient să-i de contraamiralului vânt din pupa. Păi dacă ies la protest 20 sau 50 din 300.000, înseamnă că oamenii sunt mulțumiți, nu? Sau că nu-i dracul așa de negru. Așa și azi. Au fost 20.000 de constănțeni pe Ștefan cel Mare și nu i-am văzut eu?

4. Problema cea mai mare pe care o are Chițac – de fapt, Constanța – nu este că azi nu s-a inaugurat strada, ci că promisiunile din campanie ale primarului nu vor mai fi îndeplinite în acest mandat. Edilul scapă ușor, prea ușor cu niște miștouri pe Facebook și live-uri din centru, în condițiile în care parcurile, parcările promise, investițiile în școli nu se vor realiza. Ne-a mințit. Știți cum e asta? E ca și cum orașul acesta ar avea un cancer metastazat, iar noi râdem de el pentru că nu-i stă bine peruca.

5. În cele din urmă, protestul îi face bine politic primarului pentru că de el s-au legat mai mulți politicieni. Fie că nu au putut, fie că nu au vrut, fie că așa au fost circumstanțele, aceștia nu au schimbat fața orașului în bine. Asta putem vedea cu toții. Când va fi gata, Chițac ar greși politic dacă nu le-ar atrage public detractorilor atenția că el a făcut, deși cu o lună întârziere, spre deosebire de ei, care doar au criticat.

  Să nu credeți că cele cinci puncte de mai sus reprezintă cea mai mică urmă de susținere față de primarul actual. Dimpotrivă. Cred că adversarii politici, dacă vor să-l învingă la următoarele alegeri, trebuie să aleagă o altă cale. Dar asta este altă poveste.

  Recomandare: În Constanța lui Vergil Chițac, falsul profet al transportului în comun, un sfert din autobuze sunt de pe vremea lui Radu Mazăre și nu au aer condiționat


  Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

  Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

  Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

  3 thoughts on “Cinci motive pentru care l-ați ajutat pe Vergil Chițac dacă ați făcut mișto că strada Ștefan cel Mare n-a fost inaugurată astăzi

  1. Cu mult respect ,dar motivul numarul doi va vea si un deznodamant crunt .Intarzierea nu va fi de o luna ,doua ,ci a depasit deja cu peste un AN termenul contractat cu finatatorul din UE ! Cine va plati zecile de milioane de euro ce vor fi refuzate la plata de catre acest finantator ?Domnul Chitac din pensiile multiple ?Sau noi toti ,inclusiv dumneavoastra si procurorii constanteni,asa cum s-a intamplat cu Pavilionul expozitional si Parcul arheologic ….

  2. Constructorul a fost depasit de la inceput de lucrare , Primaria este plina de habarnisti care nu au stiut sa gestioneze proiectul. Santierul arata jalnic ,totul facut in graba . Lipsa muncitorilor calificati se vede,asa cum se vede in toate domeniile . Oare exista diriginte de santier ,semneaza cineva ,ceva ?

   1. Sigur ,cineva semneaza virarea unui AVANS gras inaintea inceperii lucrarilor (din care se VEDE imediat parandaratul ) ! Sunt atat de grase aceste avansuri incat sunt executanti care-si permit sa se retraga ,disparand pur si simplu inainte de a desfasura lucrarile. Ce termene,ce calitate ,ce atatea mofturi ,doar JAF bine si foarte bine organizat , coordonat si deloc CONTROLAT .

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Next Post

  Predicție: „AUR va intra în grupul conservatorilor din Parlamentul European şi acolo va intra într-un proces de curăţare, de spălare”

  sâm sept. 30 , 2023
  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după PSD. Kelemen Hunor a mai afirmat, citat de Agerpres, că după accederea în Parlamentul European, AUR va face parte din grupul […]

  V-ar putea interesa și: