Cinci românce la Australian Open. Unde puteți vedea meciurile

Transmisiunile de la Melbourne a Australian Open încep pe 17 ianuarie (Foto: Getty Images)

Eurosport aduce publicului din România cea mai așteptată ediție Australian Open din istorie. O generație nouă de superstaruri vine la Melbourne cu obiectivul de a provoca sau chiar opri  ascensiunea legendelor din tenis.

Poate Rafael Nadal să câștige al 21-lea titlu de Grand Slam sau va reuși Daniil Medvedev să cucerească două Grand Slam-uri consecutive, după victoria sa memorabilă de la New York? Va reuși Emma Răducanu să repete succesul de la US Open sau va câștiga favorita locală, Ash Barty, un al treilea titlu de Grand Slam?

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor fi reprezentantele României pe tabloul principal de la Melbourne. Finalistă în 2018 și sfert-finalistă anul trecut la Australian Open, Halep a început sezonul excelent, cucerind al 23-lea său titlu din carieră la unul din turneele pregătitoare organizate săptămâna trecută tot la Melbourne.

Două alte românce încă sunt în cursa pentru calificarea pe tabloul principal – Alexandra Cadanțu-Ignatik o va înfrunta chiar pe Irina Bara în turul doi al calificărilor. Câștigătoarea meciului va juca apoi o partidă decisivă pentru accederea pe tabloul principal.

Legendele se întorc la Eurosport, alături de un nume nou în The Cube

Barbara Schett și Mischa Zverev vor acoperi din nou acțiunea între 17 și 30 ianuarie, de la fața locului, din Melbourne, iar Eurosport va avea o prezență nouă în studioul The Cube. Alizé Lim va fi prezentă la Londra de-a lungul turneului pentru a oferi detalii despre primul Grand Slam al anului. Alături de ea se vor afla Mats Wilander, de șapte ori câștigător de Grand Slam, Johanna Konta, de trei ori semifinalistă de Grand Slam și fostul număr patru mondial, Tim Henman. Lim va intervieva cei mai importanți jucători și jucătoare folosind tehnologia inovatoare a studioului Eurosport The Cube.

Două legende ale tenisului se vor alătura Eurosport pe parcursul Grand Slam-urilor din acest an: Chris Evert și John McEnroe, care, însumat, au cucerit 25 de titluri de Grand Slam și își vor expune părerile către fanii tenisului începând cu Australian Open.

De asemenea, milioanele de fani ai tenisului din Europa îi vor putea urmări pe Boris Becker, Justin Henin, Alex Corretja și Roberta Vinci, care vor aduce conținut local în Germania, Franța, Spania și Italia și vor comenta turneul și pe plan internațional.

Starul tenisului mondial, Casper Ruud, intră în parteneriat cu Eurosport

Unul dintre jucătorii din noua generație de staruri în tenis este norvegianul Casper Ruud. În 2022 și 2023, numărul opt mondial, în vârstă de 23 de ani și cu opt titluri în palmares, va acorda Eurosport interviuri exclusive și va fi protagonistul unui nou segment Players’ Voice, care va aduce fanilor o perspectivă unică și o șansă de a-l cunoaște mai bine pe unul dintre cei mai talentați tineri din circuitul ATP.

Casper Ruud: „Parteneriatul cu Eurosport este o oportunitate unică pentru mine. Nu doar că difuzează în direct acțiunea, dar își dorește să pătrundă și mai mult în culisele poveștilor jucătorilor, în afara terenului.b„În ciuda tuturor obstacolelor care vin odată cu o carieră de jucător profesionist de tenis, sunt extrem de norocos că pot face ceva ce iubesc, iar acest parteneriat îmi va permite să comunic constant cu fanii din Europa. Îmi doresc să le ofer o imagine detaliată asupra felului meu de a gândi și ca ei să vadă care sunt momentele bune și rele ale carierei mele – să sperăm că vor vedea mai multe bune, decât rele.”

Acțiunea de pe teren este complementată de noi formate Eurosport

Eurosport va difuza 250 de ore de tenis în direct de la Australian Open pe platformele sale. Eurosport 1 și Eurosport 2 vor pune accent pe cele mai importante meciuri de pe Rod Laver Arena, Margaret Court Arena și John Cain Arena – terenurile principale de la Melbourne.

Publicul din România va putea urmări meciurile eroilor locali principali de-a lungul celor două săptămâni de competiție.

Toate meciurile de pe toate terenurile vor fi difuzate integral pe aplicația Eurosport și pe Eurosport.ro. Fiecare unghi al fiecărui meci este acoperit pe platformele Eurosport, de la preview-uri la livetext, știri și opinii ale experților Eurosport.

Alte formate de conținut unice vor fi disponibile pe aplicația Eurosport. Seria video My Social Network va pune în lumină unii dintre cei mai buni jucători și jucătoare din lume și platformele lor sociale, iar Legends Voice, în care legende ale sportului își expun părerile despre diverse subiecte din tenis, va debuta la Australian Open pe platformele Eurosport.

Ediția din acest an a Australian Open este prima dintr-un parteneriat pe 10 ani între Discovery și Tennis Australia. Parteneriatul agreat în septembrie 2021 include toate drepturile liniare și digitale și extinde asocierea începută în 1995 dintre Eurosport și Australian Open.

Scott Young, Senior Vice President, Content and Production, a spus: „Primul Grand Slam al oricărui sezon este mereu entuziasmant, dar cel din 2022 este diferit. Avem parte de o schimbare de generații în vârful sportului. Vom avea noi eroi de urmărit, noi campioni de încoronat sau poate vor reuși superstarurile actuale să câștige titlurile? Eurosport este acolo pentru a acoperi fiecare punct, fiecare poveste și fiecare unghi al turneului. Ne bucurăm să îi urăm bun-venit lui Alizé Lim în echipa noastră de prezentatori ai Australian Open. Cred că ea va aduce o dinamică nouă. Suntem entuziasmați, de asemenea, să-i avem la fața locului, alături de fanii din Melbourne Park, pe Barbara Schett și Mischa Zverev. Unii dintre cei mai mari jucători ai tenisului ne vor oferi expertiza lor, alături de abordarea noastră unică a poveștilor. Toate acestea le vor permite fanilor să se bucure de Australian Open mai mult ca oricând – pe toate platformele, în 50 de țări.”Anul trecut, Australian Open a stabilit audiențe record pentru serviciul de streaming Eurosport, cu o creștere de 36% a video-urilor rulate față de 2020 și de 84% a minutelor urmărite față de același an.

Calendarul de tenis al Eurosport în ianuarie 2022:

  • Adelaide International – 6-16 ianuarie 2022
  • Australian Open – 17-30 ianuarie 2022
    • Transmisiunile primei săptămâni de la AO încep la ora 2:00 și se încheie după ce ultima minge va fi lovită pe terenurile de la Melbourne.
Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Numărul cazurilor de covid s-a dublat de pe o zi pe alta

Tue Jan 11 , 2022
8.861 de noi infectări anunță astăzi autoritățile în cel mai nou bilanț COVID, de peste două ori mai multe decât ieri, la un număr de teste ce urmează să fie anunțat mai târziu. Ieri au fost 4.104 cazuri. Tot azi au fost anunțate 43 decese noi, o creștere de 2,5 […]