Cine a câștigat bani de la Consiliul Județean Constanța pentru proiecte sportive

consiliul-judetean-constanta

Consiliul Județean Constanța a avut de dat 1.850.000 pentru proiecte sportive. Au fost două axe: „Sportul pentru toți” și „Redescoperă Oina”. 1.700.000 pentru primul, 150.000 pentru al doilea.

 Au depus proiecte 11 asociații.

Dinte-un motiv de neînțeles (sau prea lesne de înțeles), instituția nu a pus și o sumă limită, cum fac de obicei instituțiile care lucrează cu proiecte cu fonduri publice. Așa stând lucrurile, au câștigat numai două asociații.

La prima axă, Asociația Județeană de Fotbal Constanța a primit 1.435.432 de lei, iar Federația de Oină a primit 150.000 de lei.

De ce nu s-a impus un plafon, cum a făcut de pildă Primăria Constanța? Nu știm.

Interesant este că celor din comisie le-a dat cu virgulă. La propriu. Pe primul loc sub linie e o asociație care a obținut 94,66 puncte. Este singura al cărei rezultat este cu virgulă.

Spun unele guri rele că unei persoane sus puse în CJC îi place mult șahul și mutarea sa preferată este rocada.

Ar fi interesant de analizat niște documente ca să vedem cum s-a ajuns aici. Nu ce a publicat CJC, ci tocmai, ce nu a publicat.

La fel de interesant este de ce asociația căreia i-a dat cu virgulă nu a contestat procedura. Când e o diferență atât de mică în joc și când sunt atât de mulți bani, parcă e binevenită o contestație, nu?

În fine, tot atât de interesant este dacă evenimentul care a pierdut cu virgulă se va face. Eu aș paria că da. Nu cu finanțare publică, ci din sponsorizări. De ce cred asta? Răspunsul este undeva în rândurile de mai sus.

Subiectul este interesant de aprofundat, vă asigur.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria condusă de Felicia Ovanesian și Vergil Chițac a mai pierdut un proces în fața lui Ionuț Barbu

Thu May 26 , 2022
După ce s-a folosit de panourile publicitare în campania electorală, Vergil Chițac, ajuns primar al municipiului Constanța, le-a declarat război atât acestora, cât și omului de afaceri care deținea firma care le monta. L-a somat să le dea jos, iar poliția locală i-a dat o grămadă de amenzi. Cum era […]
ionut barbu felicia ovanesian vergil chitac