Cine a cumpărat cele mai scumpe luminițe? Făgădău – Firea, 1 – 0

luminite de craciun constanta
Luminițele de Crăciun de pe bulevardul Tomis (foto: Constanța 100%, 30 noiembrie 2017)

Municipiul Constanța a cheltuit mai mult pe iluminatul festiv de Crăciun decât București, potrivit unui studiu realizat la nivel național.

Astfel, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a optat pentru beculețe de 4,6 milioane de lei, mai mult decât cele pentru care a optat Gabriela Firea, circa 3 milioane lei.

Infocons.ro a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018.

Aveți mai jos cele mai importante date.

Alocația financiară aferentă echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv

-4.641.353 lei (fără TVA) este suma cea mai mare alocată echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv de către Primăria Municipiului Constanța.

-La polul opus, Primăria Municipiului Timișoara nu a utilizat fonduri pentru achiziționarea echipamentelor, folosindu-se de cele aflate în dotare din anii anteriori.

-Două direcții din cadrul Primăriei Sectorului 6 au oferit cifre diferite cu privire la alocarea financiară aferentă echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv – Direcția Generală Comunicare și Relații Publice, respectiv Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană.

711995.55 lei au achitat în medie Primăriile din România pentru iluminatul festiv.

Modalitatea de achiziție a instalațiilor

În total, au fost închiriate 38 de contracte pentru achiziția instalațiilor de iluminat. Acestea au fost distribuite, după cum urmează:

-40% din instalații au fost distribuite prin achiziție directă – din acestea, 10% au fost repartizate prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice);

-20% din instalații au fost distribuite prin licitație

-12.5% din instalații au fost distribuite prin închiriere;

-12.5% din instalații au fost distribuite prin contracte de concesiune;

-7.5% din instalații au fost achiziționate în prealabil, în anii anteriori;

-restul de 7.5% din instalații au fost distribuite prin proceduri de negociere fără publicarea unui anunț prealabil (Primăria Municipiului Ploiești), procedură simplificată (Primăria Sectorului 6) sau date spre folosire cu titlul gratuit (Primăria Municipiului București).

Costul aferent consumului zilnic al instalațiilor

-10 lei/zi a fost cel mai mic preț plătit de către Primăria Municipiului Târgoviște pentru consumul zilnic al instalațiilor.

-6496.22 lei/zi a fost cel mai mare preț plătit de către Primăria Municipiului București pentru consumul zilnic al instalațiilor.

-23.33% din instituții nu au oferit costul zilnic achitat, deoarece nu au efectuat o contorizare separată pentru instalațiile de iluminat.

-687.10 lei/zi a fost media cheltuielilor pentru consumul zilnic al instalațiilor.

Perioada de funcționare a instalațiilor

-Cea mai lungă perioadă de funcționare a instalațiilor a fost înregistrată în Sectorul 4 – 2 luni, între 15.11.2017 și 15.01.2018

-La polul opus, s-a situat Primăria Municipiului Slobozia, care a ținut în funcțiune instalațiile numai o lună – între 10.12.2017 și 10.01.2018.

-42.78 de zile a fost media de utilizare a instalațiilor pentru iluminatul festiv de către Primăriile din România.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO VIDEO Sam, Kelly și Inuk, leii de mare care ne vor învăța să avem grijă de mediu

Wed Apr 18 , 2018
Cea mai nouă atracție a Delfinariului din Constanța sunt trei lei de mare californieni: Sam, Kelly și Inuk. Aceștia au fost prezentați oficial astăzi și vor începe reprezentațiile în jurul datei de 1 mai. „Unul este foarte mare și doi foarte mici. Dar, nu sunt doi pui și un adult, ci […]
lei de mare