Cine e de vină pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui?

accident-autostrada-3

Peste 100 salvatori au intervenit, în această dimineață, în cazul accidentului rutier produs pe Autostrada A2, km 67, în care au fost implicate 29 mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.

În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul. Persoanele care acuzau afecțiuni medicale au fost transportate de urgență la Spitalul din Lehliu și la unități medicale specializate din București (Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Bagdasar Arsene, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Universitar, Spitalul Elias și Spitalul Județean Ilfov).

Pentru gestionarea situației, imediat după anunțarea evenimentului (ora 08.37), la nivelul județului Călărași a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fiind alertate echipaje specializate din zona de competență, precum și de la ISU București-Ilfov, Ialomița și Constanța. Totodată, au fost prealertate spitalele care dețin unități de primiri urgențe din București, pentru a fi în măsură să primească răniții.

La fața locului au acționat 94 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISU Călărași, ISU București-Ilfov, ISU Ialomița și ISU Constanța) și 9 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca și Unitățile de Primiri Urgențe Călărași și Ialomița, fiind implicate 12 echipaje de prim ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, 3 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de prim ajutor și 10 ambulanțe ale Serviciilor de Ambulanţă din județele Ialomița, Călărași, Constanța și București-Ilfov. De asemenea, la locul accidentului au intervenit și polițiștii rutieri pentru asigurarea accesului echipelor de intervenție.

După o asemenea tragedie, se ridică o întrebare: cine e de vină?

Evident, este vorba despre un cumul de factori. O părere pertinentă a avut fostul prefect al județului Constanța, Claudiu Palaz, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.

”INCREDIBIL! Stau si ma uit pe televizoare si toti dau știri despre accidentul pe autostrada! ARAFFAT VEDETA! Dar, toti dau vina pe CONDUCĂTORII AUTO!cică: neadaptarea vitezei la condițiile meteo!!! Cum au ajuns cei de la POLIȚIE LA CONCUZIA ASTA ÎNAINTE DE FINALIZAREA CERCETĂRILOR, NIMENI NU STIE! Nu tu vinovat constructorul pentru NESEMNALIZAREA CORESPUNZĂTOARE A LUCRARILOR, NU TU VINOVAT MINISTERUL TRANSPORTURILOR PENTRU NEAFIȘAREA PE PANOURILE LUMINOASE DE PE AUTOSTRADA, SAU PENTRU MODUL IN CARE AU ACCEPTAT CA FIRMA DE CONSTRUCTII SA DEVIEZE TRAFICUL, nimic! VINOVAT: mortul! Nu va e RUȘINE!!!! Unde erau mașinile de poliție care trebuiau sa “descurajeze viteza”? Asa cum făceau cind nu era ceață? Deci, AUTORITĂȚILE, TOATE, SI-AU FACUT TREABA! Avem un singur vinovat: MORTUL! Cauza: NEADAPTAREA VITEZEI! Dar CONCRET, CU CIT TREBUIA SA SE RULEZE IN CONDIȚIILE ACESTEA, DOMNILOR POLIȚIȘTI?! AM, ÎNȚELES: la întrebarea asta, ” BĂGAȚI RECLAME”! Ca nu aveți raspuns! BRAVO CIOLOS!”

Un punct de vedere cel puțin la fel de pertinent l-a avut directorul TV Neptun, Sorin Lucian Ionescu.

”Alaltăieri seară m-am întors de la București pe autostradă. Ploua. M-am întrebat de cel puțin cinci ori cum de nu se întâmplă o nenorocire. Se conduce ca la zidul morții. Poporul ăsta are nevoie de educație punitivă: amenzi și carnete luate și ANULATE. Poliția Rutieră nu-și face nici pe departe treaba. Nici pe departe!”, a punctat, pe Facebook, acesta.

Pentru stabilirea contactului direct cu familiile aparținătorilor, DSU a operaționalizat două linii telefonice (021/264.85.15 si 021/264.85.16) la care au fost oferite informații despre victimele implicate în accident.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.