Cine efectuează transportul de persoane în județul Constanța și care sunt rutele

De la 1 ianuarie 2023, în județul Constanța a intrat în vigoare un nou program de transport de persoane.

În toamna anului trecut, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu semna contractele de delegare de gestiune a serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, în judeţul Constanţa. Pentru cele opt grupe de trasee, stabilite în urma efectuării studiului de trafic şi de oportunitate, au fost atribuite contracte transportatorilor, ca urmare a încheierii procedurilor de licitație privind delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane.

Delegarea acestui serviciu a presupus o amplă analiză ce a stat la baza stabilirii documentației necesare, a caietelor de sarcini și a regulamentului privind transportul public de persoane. Au existat dezbateri și întâlniri cu specialiști, precum și cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța, pentru a aduce această documentație în forma sa cea mai eficientă din punct de vedere al necesităților, siguranței și confortului cetățeanului, precum și al accesibilității din punct de vedere financiar, spune CJC.

„Transportatorii cărora le-a fost delegată gestiunea serviciului de transport public judeţean de persoane au obligația de a respecta, printre altele, graficele stabilite sau capacitatea de transport a autovehiculului pe care îl operează. Pe de altă parte, Consiliul Județean Constanța, în calitate sa de instituție contractoare, va interveni acolo unde se constată că frecvența și orarul curselor, calitatea serviciilor sau numărul stațiilor stabilite, nu corespund necesităților cetățenilor. Acest program a fost proiectat în anul 2021, de specialiști, pornind de la premisele unui transport județean și nu poate acoperi necesitățile unui transport în interiorul localităților. Problema transportului local aparține UAT-urilor, dar până când acestea vor reuși să susțină propriul transport local vom face modificări ale graficelor, astfel încât, acestea să se coreleze mai bine cu necesitățile de transport ale navetiștilor, inclusiv ale elevilor. Invit, pe această cale, cetățenii județului Constanța să fie partenerii noștri în soluționarea acestor probleme, prin sesizarea la Consiliul Județean Constanța a tuturor dificultăților sau situațiilor neplăcute cu care se confruntă”, a precizat Mihai Lupu.

Toate informațiile cu privire la transportul public județean de persoane, inclusiv operatorii de transport, graficele și programul curselor din județul Constanța, pot fi consultate aici.

De asemenea, cetățenii pot transmite reclamații/sesizări, direct către Consiliul Județean Constanța, în vederea imbunătățirii programului, la următoarea adresă: Bulevardul Tomis nr.51, cod postal 900725 – camera 345, sau la +40.241.488.455 (luni – joi 08:00 – 16:30, vineri 08:00 – 14:00), e-mail: transporturi@cjc.ro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul INFANT se modifică în 2023. Primarul Chițac va decide câte vouchere se vor acorda

mie ian. 4 , 2023
Programul INFANT continuă și în 2023. În ședința ordinară din decembrie, consilierii locali din Constanța, au aprobat modificările și completările aduse programului.   De anul acesta, numărul de vouchere în valoare de 10.000 lei fiecare, pe care Primăria Constanța le acordă cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat […]
Județul Constanța, în topul dramatic al copilelor care devin mame

V-ar putea interesa și: