Cine este de vină că județul Constanța nu va avea un spital pentru mame și copii

Așa ar fi trebuit să arate spitalul

Spitalul pentru mame și copii anunțat că se va construi în Constanța prin PNRR nu se mai face. Ministerul Sănătății a tăiat banii pentru 6 spitale, inclusive al nostru.

Explicația ministerului: proiectul era întârziat, mult mai întârziat față de altele. Consiliului Județean, cel care scrie proiectul, spune că în câteva zile urma să se desemneze câștigătorul, dar recunoaște că altele erau mai avansate.

Adevărul probabil că este la mijloc.

Ce este 100% clar este că deciziile privind tăierile sunt și politice.

Din această perspectivă, pare evident să tai de la Constanța. Aici, Consiliul Județean este condus de un politician (Mihai Lupu) căruia chiar partidul care l-a propus, PNL, i-a retras sprijinul politic, după ce a amenințat un polițist și DNA a început un dosar de cercetare penală împotriva sa. Detalii aici. Mihai Lupu nu mai are sprijinul politic al filialei PNL Constanța. Bogdan Huțucă invocă „șirul nesfârșit de controverse, dar și o lipsă de colaborare”

Vedeți, de aceea, în astfel de momente, politicienii trebuie să își de demisia. Sunt convins că dacă funcția era ocupată de altcineva, cu susținere politică, ministerul nu și-ar mai fi permis să ne taie atât de ușor de pe listă.

Da, poate că este și Rafila de vină, dar ambiția unora de a ține de scaun afectează circa 600.000 de constănțeni, care nu vor mai avea spital pentru mame și copii, dar și milioane de turiști care vin pe litoral și care ar putea avea parte de îngrijire medicală. Sau care poate nu vor mai veni, acum, când au aflat că nu avem un spital pentru copii.

P.S. Spitalul presupunea o investiție de circa 142 de milioane de euro. Mihai Lupu spunea că în acest an va începe construcția. A aflat din presă că unitatea a fost tăiată din PNRR.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cine este de vină că județul Constanța nu va avea un spital pentru mame și copii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța din această noapte până mâine dimineață

mar sept. 12 , 2023
În vederea executării lucrărilor de înlocuire a unor vane, dar și pentru punerea în funcțiune a noii conducte de alimentare cu apă de la nivelul Stației de Pompare Călărași din municipiul Constanța, realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, RAJA S.A. va sista alimentarea cu apă de marți – 12 septembrie […]

V-ar putea interesa și: