Cine este omul care vrea să construiască un bloc pe strada Soveja și care sunt legăturile lui cu politicienii locali. VIDEO

panou informativ

Intenția omului de afaceri Răzvan Cristian Iacob de a construi un bloc de 4 etaje în intesrecția străzilor Soveja și Delavrancea i-a scos pe vecini în stradă. Aceștia afirmă că noua clădirea le va lua lumina din case, locurile de parcare, spațiul verde și o parte din trotuar.

PUZ-ul prin care se cere modificarea zonei va fi dezbătut public luni. Împreună cu colegii de la Dobrogea TV, cu avocatul Ion Stelian Cristian și cu arhitectul Ionuț Savu am fost la fața locului pentru a discuta cu cei afectați de această nouă clădire.

Din păcate, politicienii, altădată activi, au tăcut acum ca peștele în apă. Ba dimpotrivă, Lions Club Constanța Balcanika, al cărui președinte este un actual consilierul local PNL (și viitor, pentru că va ocupa un loc eligibil pe listă) a ținut să îi mulțumească public lui Iacob pentru sprijinul acordat.

”Multumim gazdei noastre Razvan Iacob care ne-a pus la dispozitie BURBON Caffe, un loc minunat cu un decor si o ambianta perfecte pentru evenimentul nostru”, a postat clubul pe pagina sa oficială.

Un gest frumos al clubului, pentru Maria Rebeca, fetița cu tumoare pe creier, dar un gest care spune ceva despre influența acestui om de afaceri. Postarea a apărut în aceeași zi în care presa scria despre blocul lui Iacob.

Încrengăturile nu se opresc aici. Răzvan Cristian Iacob a fost partener de afaceri cu Andrei Pavel (fratele fostului comisarul șef de la Crimă Organizată Aurelian Pavel și soțul Ancăi Nedea, actuala președinte a Autorității Naționale pentru Turism) și a Cristinei Pavel (fosta soție a lui Aurelian Pavel) la Irish Pub și Ipanera, scrie Sursa Zilei.  Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, cei patru sunt conectați și la alte afaceri de succes (cafenele, restaurante, terase sau magazine) nu doar pe litoral, ci și în Eforie, București, Cluj, Iași, Timișoara etc, scrie sursa citată. Plaja Ipanera a fost “închiriată pe termen nelimitat” de pleiada de asociaţi de la Irish Pub, împreună cu patronul lanţului naţional de cafenele Bourbon, Răzvan Cristian Iacob, de la Romned, un operator portuar condus de Sorin Greavu, milionar în euro, o persoană care a cochetat cu ideea de a deveni primarul Constanței. Legea nu prevede posibilitatea subcontractării, dar Greavu a declarat acum câțiva ani, când DADL i-a dărâmat coșmeliile de pe plajă lui Iacob că în contractul său nu scrie că nu are voie să aibă ”contract de management”. O chichiță legală.

Iacob este amicul Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte, cei doi împărțind mai multe afaceri împreună, potrivit Gândul.info. Tot Gândul, dat și presa locală, ziarul Observator, de exemplu, nota în 2008 că societatea Amărui SRL, reprezentată legal de Răzvan Iacob, fura apă pentru a alimenta un beach-bar în Mamaia. De fapt, firma care distribuie apă a depus plângere penale împotriva acestuia. Detalii: Bourbon, raiul penalului.

Iacob Răzvan Cristian se mai ocupă, potrivit Ziua de Constanța, şi de Bourbon SRL, Decc Util Blue SRL, Elcora Nav SRL (radiată), Finance SRL, Hacienda Cafe SRL, Les Palmiers Relax SRL şi RF Pub SRL (sediu expirat). În 2013, Răzvan Cristian Iacob, Salam Hasalahat, Kansou Talal şi Ibram Tefyde au deschis societatea Les Palmiers Relax SRL.

SC Amăruii SRL a mai fost dată în judecată, în trecut, și de DGFP, Primăria Constanța, Credidam (Cntrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți) – Iacob a fost nevoit să plătească 2.200 de lei, Polaris M Holding. A fost amendată și de poliție (plângere contravențională PA 0074050), a atacat în instanță, dar a pierdut. Firma a fost dată în judecată și de furnizori. SC NCH România produse de întreținere SRL, de exemplu, a câștigat, în octombrie 2015, un proces, instanța obligându-l pe Iacob la plata sumei de 2.090 de lei. O nimica toată pentru un afacerist care vrea să ridice un bloc de 4 etaje. Societatea a dat în judecată și CNADNR, probabil pentru că o mașină a circulat fără rovinietă, dar de asemnea a pierdut.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vă place lista de consilieri a PNL?

Dum apr. 24 , 2016
Membrii Biroului Politic Județean al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal au validat duminică, 24 aprilie, lista propunerilor pentru Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Constanța. Lista pentru Consiliul Local Municipal a fost validată cu 47 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” și un vot „nul”. Pe primele locuri se […]

V-ar putea interesa și: