Cine minte în scandalul dintre „Operatorul Portuar“ și CNAPMC

Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța și Federația Națională a Sindicatelor Portuare au luat act de comunicatul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CNAPMC) referitor la versiunea preliminară a Master Planului Portului Constanța.
Potrivit CNAPMC, consultantul, EY&Inros Lackner AG, a avut atât consultări individuale cu agenții economici, cât și cu factori de decizie din cadrul ”Operatorului Portuar”. Operatorii și FNSP declară că sunt indignate de încercarea brutală de manipulare la care recurge conducerea CNAPMC.

”Reprezentanții Organizației Patronale, în pofida numeroaselor solicitări adresate consultantului în vederea implicării sale în procesul de elaborare și implementare a Master Planului, nu au fost invitați la nici una dintre ședințele de lucru ale acestuia. Este adevărat că EY&Inros Lackner AG a avut consultări individuale, cu un număr mic de operatori, în cadrul respectivelor întâlniri fiind colectate doar date primare, specifice propriilor activități ale agenților economici. Nici măcar cu aceștia nu au avut loc discuții pe o versiune preliminară a Master Planului, documentul fiind publicat ulterior întâlnirilor, în data de 19 decembrie 2014, pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) în vederea avizării”, spun aceștia. Datele colectate în urma respectivelor întrevederi au fost corelate cu cele oferite de către CNAPMC. Rezultatul? Un Master Plan abuziv, deficitar conturat, fără legătură cu realitatea de zi cu zi a Portului, spun operatorii.

Referitor la asociațiile profesionale reprezentative, o dovadă de rea credință din partea CNAPMC este faptul că a furnizat consultantului EY&Inros Lackner AG informații false referitoare la Asociații, care ulterior apar în Master Plan ca fiind reprezentative pentru comunitatea portuară.

Articol publicat în Romania libera.
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Udrea, după gratii. Se teme Băsescu?

Tue Feb 10 , 2015
Elena Udrea a ajuns după gratii. A fost reținută în seara aceasta de procurorii DNA pentru 24 de ore și riscă să fie arestată preveniv, mâine. Codul Penal le dă acum cercetaților posibilitatea să își scurteze cu o treime pedeapsa dacă ”dau în gât” un pește mai mare. Puteți urmări știrile Constanța 100% și […]