Cine ne apără de șoferii kamikaze?

Un Mercedes negru gonea în seara asta cu peste 100 de kilometri pe oră pe strada Eduard Caudella. A omorât o pisică speriată, care voia să ajungă pe trotuar. Șoferul a fost la un pas de a pierde controlul. Și-a continuat cursa nestingherit, ca un adevărat kamikaze.

Lucrurile astea se întâmplă pentru că oamenilor li se permite să le facă. Pentru că nu există consecințe.

Încălcarea legilor nu este sancționată. Vedem cu toții zilnic în trafic zeci de șoferii care consideră că șoseaua este un fel de poligon de încercare, pentru care culoarea roșie este ceva relativ, iar linia dublă continuă o provocare.

Nu li se întâmplă aproape niciodată nimic.

Orice razie a poliției se lasă cu zeci de amenzi, dar sunt mult prea rare. Nu este vina polițiștilor, sunt și ei puțini, nu pot fi în stradă tot timpul.

Este însă vina șefilor lor și mai ales a politicienilor.

Pe lângă sănătate și educație, politicienii și autoritățile ar trebui să facă din siguranță o prioritate.

Poliția Locală iese la vânat persoane cu handicap, cea națională are multă treabă, la câți eroi fără cauză sunt în trafic, primăria doarme, în loc să monteze opritoare, camere de luat vederi, etc.

În Constanța, lucrurile sunt încremenite. Eu însumi am reclamat mai multe nereguli, de la mașini care blochează zilnic trotuarele, obturând vizibilitatea, la parcări care nu respectă normele, date în administrare unor potenți oameni de afaceri, prieteni cu primarul, până la zone unde se parchează atât de haotic încât, la un incendiu, mașinile pompierilor nu ar putea interveni. Sunt numai câteva exemple legate de trafic, mai sunt și altele.

Niciuna din cele de mai sus nu s-a rezolvat. În aplicația primăriei, unele apar ca „în lucru” de mai bine de jumătate de an, altele apar ca rezolvate, deși nu sunt.

Soluțiile sunt simple. Cineva trebuie însă să vrea să le pună în aplicare. Și să poată.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD a redepus proiectul Bebe Trusou. Costin Răsăuțeanu: „Am majorat sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei”

vin ian. 20 , 2023
PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar pentru nou-născuții din municipiul Constanța, la circa 18 luni de când a depus prima formă. „Am majorat sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei, pentru ca toate familiile tinere din […]

V-ar putea interesa și: