Cine parchează pe strada Pandurului va fi amendat

strada pandurilor constanța parcare amenzi
Șoferii care parchează pe trotuare primesc, deocamdată, avertismente (foto: Primăria Constanța)

Cine parchează pe strada Pandurilor din municipiul Constanța va fi amendat, începând de luni, 4 februarie 2019.

Primăria Constanța spune că una din prioritățile sale este să redea trotuarele pietonilor.

„Acesta este motivul pentru care, începând cu data de 27 ianuarie 2019, constănțenii care locuiesc pe strada Pandurului, acolo unde au fost executate ample lucrări de reabilitare și modernizare a părții carosabile dar și a trotuarelor, au fost notificați că de luni, 04 februarie 2019, vor fi sancționați cu amendă contravențională dacă vor mai parca pe spațiul destinat pietonilor. De asemenea, notificări au primit și cei care și-au parcat mașinile în zona în care au fost montate pavele.”, au precizat reprezentanții Biroului de Comunicare al Primăriei Constanța, printr-un comunicat de presă.

Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice ”se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”.

Trotuarele de pe strada Pandurului au fost recent reabilitate cu pavele.

Vă recomandăm și:

Primăria Constanța spune că acțiunea polițiștilor locali nu se va opri însă aici. Astfel de campanii de informare se vor desfășura în tot orașul, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vocea constănțeanului: iluminatul stradal pe strada Breaza nu funcționează din 6 decembrie 2018

Fri Feb 1 , 2019
Un constănțean ne scrie că în zona care locuiește nu funcționează, de aproape o lună, iluminatul public. „Nu funcționează iluminatul stradal din dreptul adresei Breaza 27 A din 6 decembrie 2018. A fost reclamat in nenumărate rânduri pe pagina de reclamații a Luxten (aproape zilnic), chiar si telefonic, la numărul […]