Cine se ocupă de întreținerea toaletelor și dușurilor din sediile Consiliului Județean Constanța (și pe câți bani)

Consiliul Județean Constanța are nevoie de o firmă care să se ocupe de instalațiile sanitare din sediile instituției.

Instalații sanitare înseamnă, mai exact, 82 de toalete, 95 de lavoare, 42 de pișoare și 7 dușuri.

Dușurile sunt amplasate într-un bloc de pe strada Magnoliei, care este în proprietatea CJC.

Pentru a se ocupa de ele, CJC a încheiat un contract, prin atribuire directă, cu o societate comercială cu care a lucrat și în trecut: Improvement Construct S.R.L., cu sediul în Constanța.

Contractul prevede „servicii de întreținere și reparații curente la instalațiile sanitare” și are o valoarea fixă, de 7.500 de lei pe lună, fără TVA. Este încheiat pe 11 luni, deci firma va primi, în total, 98.175 de lei, TVA inclus, adică peste 21.000 de euro. Repetăm, contractul prevede „întreținere și reparații curente”, nu investiții.

Firma încheiase un contract asemănător în iulie 2017, dar numai pe 5 luni.

Iată și locurile unde, potrivit acestuia, se află instalațiile sanitare de care trebuie să aibă grijă:

 1. Palatul Administrativ din bd. Tomis nr. 51, Municipiul Constanta.
  2. Imobilul din Str. Mircea cel Batrân nr. 104, Municipiul Constanta.
  3. Blocul de garsoniere L4 din Aleea Magnoliei, Municipiul Constanta,
  4. Centrul Militar Zonal, Municipiul Constanta.
  5. Centrul de Excelenta în Turism si servicii Tomis, Municipiul Constanta.
  6. Pavilionul Expozitional din bd. Mamaia, Municipiul Constanta.

Spuneam că CJC a mai încheiat cu această firmă și alte contracte. În octombrie 2017, CJC a plătit 81.594 de lei fără TVA, adică 97.096 de lei, pentru renovarea a două birouri. Detalii AICI.

Improvement Construct S.R.L. este condusă de soții Radu Rodica și Radu Ionel, care sunt finii deputatului PNL Robert Boroianu. Radu Rodica specialistă în hipnoză, a fost chiar directoare de magazin în cadrul companiei Gepeto, controlată de familia Boroianu. Societatea comercială are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Este înregistrată la Oficiul pentru Registrul Comerțului din decembrie 2012. Între 2012 și 2014 nu a avut activitate (cifra de afaceri a fost zero), iar în 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 50.552 lei și un profit de 29.863 lei. În 2016 afacerile firmei au decolat. Potrivit Ministerului Finanțelor, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 807.049 de lei și un profit de 270.076 de lei. Toate acestea, cu un singur angajat, în medie, potrivit Registrului Comerțului.

În 2017, Improvement Construct S.R.L. a mai primit contracte de la comuna Siliștea, pentru reparații acoperișuri și renovare școală, comuna Mereni, pentru lucrări de sistematizare pe verticală, CJC, Orașul Murfatlar, pentru lucrări amenajare teren de sport în incinta școlii Siminoc, Direcția Județeană de Statistică, pentru reparații curente.

Consiliul județean este condus de un președinte din parte PSD și de doi vicepreședinți din partea PMP, respectiv ALDE.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Oprișan, baronul din Vrancea, ar putea fi șeful PSD în regiunea sud-est

Tue Mar 6 , 2018
Marian Oprișan, baronul din Vrancea, ar putea fi șeful PSD în regiunea sud-est, care include Constanța. Ieri, conducerea PSD a decis modificarea modului de alegere al vicepreşedinţilor, precum şi numărul acestora. De la 12 vicepreşedinţi, începând de sâmbătă vor fi 16: opt bărbaţi şi opt femei. Sunt încă negocieri în […]
marian oprisan