Cine se poate programa pentru vaccinare împotriva covid în februarie

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat sâmbătă că numai anumite categorii se vor putea programa împotriva covid în luna februarie. Acesta a propus premierului şi are acceptul acestuia ca în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia.

„Avem nevoie de fiecare spaţiu disponibil şi avem nevoie să ne asigurăm că mai puţini oameni trebuie să fie internaţi. Am verificat din nou statisticile şi vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani. Vedem de asemenea că 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice. Acesta este motivul pentru care am propus premierului şi avem acceptul dânsului ca în perioada următoare pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Repet, pe perioada lunii februarie toate locurile care vor fi scoase vor fi oferite în platforma de programare, vor merge către aceştia, nu către alte persoane”, a declarat Voiculescu.

Ministrul a precizat că cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie noile programări se vor face doar la categoriile menţionate.

„Nu se pune problema să amânăm rapelul, rapelul trebuie să fie făcut la 21 de zile”, a adăugat ministrul.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alessia, fetița care avea nevoie de un tratament care costă 2,1 milioane de dolari, s-a stins

sâm ian. 30 , 2021
Alessia, o fetiţă din Constanţa care suferea de o boală cumplită, s-a stins. Avea Amiotrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA-1), o boală rară, pentru care există tratament, dar este incredibil de scump. Se numește Zolgensma și costă 2,1 milioane de dolari. Deşi, s-au adunat banii pentru Alessia, trupul micuţ şi […]

V-ar putea interesa și: