Cine sunt militarii români răniți în Afganistan

militari români răniți în Afganistan

Patru militari români au fost răniți, sâmbătă, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că este vorba despre plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

MApN spune că o coloană de vehicule blindate MRAP a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Infanteriștii gălățeni au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru camarazi răniți sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Furt din tren la lumina zilei

Sat Apr 13 , 2019
Un constănțean a surprins imagini inedite, cu mai mulți indivizi care furau saci dintr-un tren, ziua în amiaza mare. Acțiunea s-a întâmplat în zona LIDL din Km. 5, municipiul Constanța, pe strada Sălciilor. Cititorul nostru a observat cum, atunci când trecea trenul, o persoană i-a făcut semn mecanicului să oprească. […]