Cine sunt parlamentarii de Constanța. Printre ei, o asistentă medicală, o directoare la o firmă cu un singur angajat, un consilier juridic la RAEDPP

Senatorii constănțeni din mandatul 2020 – 2024. În ordine, de la stânga la dreapta: Evdochia Aelenei, Septimiu Bourceanu, Sorin Cristian Mateescu, Felix Stroe, Remus Negoi

Biroul Electoral Judeţean Constanţa a transmis, luni, repartizarea mandatelor în judeţ în urma alegerilor din 6 decembrie. Astfel, PNL are cinci parlamentari, PSD şi AUR – câte patru, iar USR-PLUS – trei parlamentari.

Partidul Naţional Liberal a obţinut, în judeţul Constanţa, cinci mandate de parlamentar în urma alegerilor din 6 decembrie, Partidul Social-Democrat are patru mandate, la fel ca Alianţa pentru Unirea Românilor, iar Alianţa USR-PLUS – 3 mandate. Faţă de alegerile din 2016, PSD a pierdut patru parlamentari, iar PNL a câştigat doi.

PNL va fi reprezentat în Senat de Septimiu Bourceanu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene. Senatorul social-democrat va fi liderul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Tot un preşedinte de organizaţie judeţeană merge în Senat din partea USR-PLUS, este vorba de Remus Negoi, liderul USR Constanţa. Alianţa pentru Unitatea Românilor va da doi senatori, este vorba de Sorin Cristian Mateescu, consilier juridic în cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, şi de Evdochia Aelenei, asistentă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Toţi cei cinci senatori se află la primul mandat în Parlament.  

Biroul Electoral Judeţean a anunţat că, pentru Camera Deputaţilor, PNL Constanţa îi trimite în Parlament pe Bogdan Huţucă, deputat şi preşedintele organizaţiei judeţene, pe Mircea Banias, deputat, pe Marian Cruşoveanu, consilier judeţean, şi pe Bogdan Bola, consilier judeţean şi directorul Administraţiei de Apă Bazinală Dobrogea Litoral.   

Din partea PSD merg în Camera Deputaţilor Marius Horia Ţuţuianu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristina Dumitrache, deputat, şi Lucian Lungoci, administratorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.   

Din partea Alianţei USR-PLUS, Stelian Ion a câştigat un nou mandat de deputat, iar Cristina Rizea se află la prima experienţă de acest gen.  Aceasta este director economic la o firmă unde este acționar. De altfel, este singura angajată a firmei. Detalii puteți afla AICI.

Tot o premieră înregistrează şi cei doi deputaţi pe care AUR Constanţa îi trimite în Parlament, este vorba de Dumitru Viorel Focşa, inginer electronist, şi Dănuţ Aelenei. Acesta din urmă este soţul Evdochiei, cea care va ajunge în Senat tot pe listele AUR Constanţa. Am scris despre acest lucru AICI.

Citește și: Rezultate oficiale BEC alegeri parlamentare 2020


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Cine sunt parlamentarii de Constanța. Printre ei, o asistentă medicală, o directoare la o firmă cu un singur angajat, un consilier juridic la RAEDPP

  1. felix nu a fost numai ministrul transportului ci si activist al partidului comunist roman la comandamentul marinei militare Il slavea si-l servea pe ceausescu Acum a intors-o Atunci avea in birou tabloul lui ceasca apoi l-a schimbat cu a lui dragnea Acum …cu ciolacu ? bunele obiceiuri nu se pierd niciodata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coronavirus în Constanța, situația la zi (14 decembrie 2020)

lun dec. 14 , 2020
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 22.785 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 466 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Astăzi au fost raportate șapte decese: Deces nr 460: Femeie, 58 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: