Cine sunt premianții galei Omul Anului 2017 în Forțele Navale Române

Gala Omul Anului 2017 in Fortele Navale Romane (32)

Festivitatea de premiere a câștigătorilor secțiunilor prezentate în cadrul Galei „Omul anului 2017 în Forțele Navale” s-a desfășurat joi, 24 mai, la Constanța, și va fi televizată duminică, 27 mai, începând cu ora 16.30, pe canalul TVR 1.

Prima poziție din clasamentul secțiunii „Ofiţerul Anului 2017” a fost ocupată de căpitanul Delia-Doina NEACȘU, comandant al dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”, începând cu data de 1 decembrie 2016. Este prima femeie ofiţer de marină care a participat la exerciţii internaţionale, în apele teritoriale ale altor state (Georgia, Turcia), în calitate de comandant de navă a Dragorului Maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu”, în cadrul Grupării navale de luptă împotriva minelor marine – SNMCMG 2.

Locul al doilea a fost obținut de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin VLAD, șef al operaţiilor la Comandametul Flotei, pentru participarea la misiunea Grupării Navale Permanente NATO – SNMG 2, unde comandantul grupării NATO l-a apreciat cu calificativul maxim „EXCEPŢIONAL” (OUSTANDING) şi i-a conferit, din partea Forţelor Navale Germane, decoraţia „ECUSONUL MARITIM ÎN AUR”.

Locul al treilea a fost ocupat de locotenentul Nicolae-Adrian TOPOR, ofiţer secund la Monitorul 47, pentru activitatea desfășurată în cadrul exerciţiului bilateral „ARGEDAVA SABER 17”.

Mențiunea, la această secțiune, a fost obținută de maiorul Alexandru VASILE (Şef Logistică la Batalionul 307 Infanterie Marină), pentru planificarea şi coordonarea pe linie logistică a exerciţiilor la care au participat militarii unităţii (BLACK SEA ROTAŢIONAL FORCE 18, SPRING SHIELD – LETONIA, SABER GUARDIAN, PLATINUM EAGLE – BULGARIA, SEA BREEZE – UCRAINA).

Prima poziție din clasamentul secțiunii „Maistrul Militar al Anului 2017” a fost ocupată de maistrul militar clasa a II-a Costel MIHAI (maistru militar specialist în comandă la serviciul de luptă electromecanic – S.L. III la Dragorul Maritim „Lt. Remus Lepri” – 24). Datorită bunei pregătiri şi a bogatei experienţe acumulate, maistrul militar a făcut parte din toate echipajele navelor care au participat la exerciţii internaţionale, atât în apele teritoriale naţionale, cât şi în cele ale altor state, încadrând diverse funcţii la serviciul de luptă electromecanic.

Locul al doilea a fost obținut de maistrul militar principal Florin PINȚOIU (maistru militar electromecanic la Fregata „Regina Maria”), pentru participarea cu fregata F221 Regele Ferdinand” la operaţia Sea Guardian în Marea Mediterană, unde a asigurat exploatarea tuturor agregatelor de la bordul navei, iar în cadrul grupului de luptă instalații auxiliare de bord, a efectuat cu succes activitățile de mentenanță preventivă și corectivă, astfel încât a menținut în stare de operativitate permanentă agregate importante precum: compresoare de înaltă presiune, desalinizatoare și caldarine.

Locul al treilea a fost ocupat de maistrul militar clasa I Cătălin TĂTĂRUȘ (şef formaţiunea 31 supraveghere maritimă şi război electronic-Agigea). Este cel mai bun specialist din unitate pe domeniul operării şi mentenanţei radarelor în bandă X, contribuind semnificativ la menţinerea în operativitate a tehnicii de radiolocaţie din dotarea unităţii şi la soluţionare rapidă a defecţiunilor apărute la aceasta. A contribuit la instruirea personalului ce deserveşte această tehnică.

Mențiunea, la această secțiune, a fost obținută de sergentul Marius MARTIN (comandant de grupă la Batalionul 307 Infanterie Marină), pentru participarea la activităţile multinaţionale din cadrul Exerciţiilor BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18, SABER GUARDIAN şi SPRING SHIELD – Letonia, dar și la programul „Şcoala Altfel” şi „Armata în şcoli.

Prima poziție din clasamentul secțiunii „Soldatul profesionist al anului 2017” a fost ocupată de caporalul clasa a III-a Ionuț UNGUREANU (specialist calculatoare şi echipamente periferice la fregata F111 „Mărăşeşti”). Este unul dintre cei mai apreciaţi militari de la bordul fregatei, datorită profesionalismului şi cunoştinţelor de specialitate în domeniul informaticii şi comunicaţiilor.

Locul al doilea a fost obținut de caporalul clasa a III-a Costel EVDUH (mecanic vitalist, serviciul de luptă electromecanic la fregata F221Regele Ferdinand”). Militarul a ieșit în evidență, în special în ceea ce privește activitatea de mentenanță a instalațiilor de combustibil aflate în dotarea fregatei tip T22, participând și asigurând starea de operativitate a tehnicii din sectorul de responsabilitate, în cadrul exercițiilor de antrenament pe mare desfășurate în comun cu nave aparținând țărilor NATO și în cadrul Grupării Navale Permanente NATO SNMG-2.

Locul al treilea a fost ocupat de caporalul clasa a III-a Florian-Tiberiu IASZFALVI (scafandru militar din Secţia scafandri de luptă E.O.D., la Centrul 39 Scafandri). Între anii 2010-2017, militarul a participat, în cadrul misiunilor multinaţionale, la exercițiile EURASIAN PARTNERSHIP DIVE, NUSRET, SEA BREEZE, fiind apreciat, pe parcursul desfăşurării activităţilor, atât de superiori cât şi de colegi. A dat dovadă de seriozitate, respect şi interes în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor, dar şi în relaţiile de serviciu.

La această secțiune, a primit mențiune caporalul clasa a III-a Alexe-Iulian PRIAN (şofer la Grupa 2 transport din cadrul plutonului transport al Companiei logistice a Brigăzii Radioelectronică și Observare). Militarul a participat la exerciţiile majore la care a fost implicată unitatea, dând dovadă de un înalt profesionalism în executarea misiunilor de redislocare a tehnicii militare, obţinând numai calificative foarte bune. A fost recompensat de către comandantul unităţii cu mulţumiri înscrise în ordinul de zi al unităţii.

Prima poziție din clasamentul secțiunii „Salariatului civil al anului” a fost obținută de doamna Emilia DRĂGAN, pentru participarea la toate activitățile organizate, la nivelul Bazei Logistice Navale „Pontica”, în domeniul achizițiilor publice și intendenței, având un aport deosebit la îndeplinirea sarcinilor de asigurare a sprijinului logistic unităților din asigurare.

Locul al doilea a fost obținut de doamna Aurelia POPA (referent de specialitate debutant, în Biroul sprijin lingvistic la Secţia analiză, din cadrul Brigăzii Radioelectronice şi Observare), pentru elaborarea, din proprie iniţiativă, a unui dicţionar de terminologie militară străină, dar și pentru vastele sale cunoştinţe de terminologie militară şi de specialitate.

Locul al treilea a fost ocupat de doamna Cornelia SOARE (serviciul personal, la Centrul 39 Scafandri), având cea mai mare vechime din unitate (35 de ani). Doamna Cornelia Soare reprezintă un model de urmat în privința devotamentului față de unitate, în particular, și față de armată, în general.

Mențiunea, la această secțiune, a fost obținută de domnul Lucian-George ALEXIU (Proiectant la Compania 338 Mentenață) pentru proiectarea de piese și subansamble necesare executării lucrărilor de reparații/ punere în funcțiune/ fabricații la tehnica navală nou intrată în înzestrarea navelor – echipamente de comunicații tip HARRIS sau din dotarea fregatelor tip T22 (diesel-generatoarele tip PAXMAN), în situațiile în care aceste repere nu erau asigurate din stocuri sau achiziții și navele se aflau în etapa de pregătire, în vederea executării de misiuni de luptă internaționale de lungă durată.

Concursul organizat de Marina Militară Română a cuprins și o secţiune dedicată persoanelor din afara Ministerului Apărării Naționale, care s-au implicat în diverse activităţi de promovare a Forţelor Navale Române.

De asemenea, au fost acordate și trei premii speciale, iar pe scenă au fost prezentate și momente artistice de calitate, care au încântat publicul.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aparatură nouă la Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Județean Constanța

vin mai 25 , 2018
Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată săptămâna aceasta cu aparatură nouă. De ultimă generație, spun reprezentanții spitalului. Este vorba despre 42 injectomate, 7 infuzomate și 7 stații de injectomate, achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul […]
injectomat

V-ar putea interesa și: