Cine sunt vinovații pentru modul în care arată Constanța? Noi sau politicienii?

 

BX8A2038

Domnul R. Boroianu, posibil candidat al PNL la Primăria Constanța, răspunde, printr-o postare pe Facebook, criticilor pe care ziariști și bloggeri i le-au adus. I s-a repoșat faptul că încearcă să politizeze marșul pentru Constanța organizat de Cătălin Anghel.  Să ne aducem aminte: spunea că marșul ”se vrea a fi o reactie vizavi de modul in care este condus orasul de catre viceprimarul cu atributii de primar, DECEBAL FAGADAU.” Majusculele îi aparțin.

După eveniment și criticile aduse, dl. R. Boroianu revine și scrie asta:

”Departe de mine gandul de a confisca initiativa societatii civile constantene, insa mi se pare firesc sa salut si sa incurajez un asemenea demers. Domnilor ziaristi, dincolo de interesele mele ca om politic sunt si raman un locuitor al acestui oras. Daca societatea civila ar fi reactionat si pana la acest moment, poate orasul nostru ar fi avut astazi o alta imagine. Indiferent daca va place sau nu, indiferent daca voi candida sau nu pentru functia de primar al acestui oras, imi doresc sa traiesc intr-un oras curat, civilizat si dezvoltat.”

Fraza care mi-a atras atenția este următoarea:  ”Daca societatea civila ar fi reactionat si pana la acest moment, poate orasul nostru ar fi avut astazi o alta imagine.”

Să acuzi societatea civilă pentru modul în care arată orașul, când partidul din care faci parte nu a făcut opoziție timp de 16 ani, ba chiar a stat în barca puterii cu Mazăre și compania, asta este dovadă de aroganță.

Să acuzi oamenii care ies în stradă și să nu vezi că nea Puiu se pupa cu Radu în public, asta o dovadă de cecitate politică.

Să nu-ți cerți colegii de partid care sunt consilieri locali, atunci când votează pe bandă proiectele PSD, și să spui că oamenii obișnuiți sunt de vină, este………. (completați dumneavoastră, după cum considerați).

Oamenii care doresc să facă ceva pentru oraș chiar fac. Fiecare în domeniul său. Oamenii de afaceri investesc în el (nu în alte localități), locuiesc în el (nu în alte localități), muncesc aici, se bucură și se întristează odată cu el. Există însă și categoria celor care au stat în umbră mai mult de un deceniu, cum este cazul dl. R. Boroianu, și care acum vor să fie văzuți ca un Făt Frumos care va schimba soarta orașului.

Sper ca dl. Boroianu să ne arate ce și cum vrea să facă pentru Constanța. A promis în urmă cu câteva luni și timpul începe, cum spunea Marin Preda, să nu mai aibă răbdare. Colegii de partid știu de ce. Dar pe această temă voi reveni.

P.S. Poate dl. Boroianu are dreptate când spune că poate societatea civilă este vinovată pentru modul în care arată Constanța. Noi îi votăm pe politiceni.

One comment

  • andrei chivu

    ati spus atat de bine lucrurilor pe nume ca nu as mai avea nimic de completat la acesta tema – pacat de tinerii politicieni, ei nu sunt vazuti din cauza celor de la varf care, cei mai multi dintre ei, catastrofe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.