Circa 200 de polițiști și jandarmi, razie în Henri Coandă, Satul de Vacanță și plaja din Constanța

La data de 1 spre 2 iulie a.c., aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Constanța au efectuat o razie în municipiul Constanța, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Razia s-a desfășurat în cartierul Henri Coandă, Satul de Vacanță, precum și pe sectorul de plajă al municipiului Constanța.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, investigare a criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători din  cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cu această ocazie, au fost legitimate peste 600 de persoane, au fost verificate aproximativ 200 de vehicule, 2 societăți comerciale cu privire la modul de respectare a normelor legale privind artificiile, 17 societăți comerciale, 7 săli de jocuri de noroc, 10 paznici și 20 de locații publice.

În urma activităților efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 64.000 de lei, dintre care 103 la O.U.G. 195/2002  și 33 la Legea 61/1991, din acestea din urmă 2 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, fiind aplicate unui operator economic care își desfășoară activitatea pe sectorul de plajă al municipiului Constanța.

Totodată, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 19/2006, fiind sancționate persoanele care au pătruns cu autoturismele pe sectorul de plajă, iar polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 28/1999 și 2 la Legea 8/1996.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 8.000 de lei.

Celelalte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 8 permise de conducere (dintre care 5 pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni, dintre care 2 la regimul circulației pe drumurile publice, 2 la Legea 84/1998 și una la legea 8/1996.

Exemple:

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină.

Ulterior, a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 22.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada 1 Mai Vechi, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la canabis.

Ulterior, a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la doi operatori economici, ocazie cu care au constatat că aceștia nu au respectat prevederile Legii 84/1998.

Astfel, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 130 de seturi de jucării susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, în valoare de peste 8.000 de lei.

La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la un operator economic, ocazie cu care au constatat că acesta nu a respectat prevederile Legii 8/1996.

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Promisiunea ministrului Sorin Grindeanu, apă de ploaie. Cazul podului de pe Autostrada A2

Dum iul. 2 , 2023
Pe Autostrada Soarelui se formează des ambuteiaje care se întind pe mulți kilometri. Motivul: pe podul peste brațul Borcea se execută lucrări, iar traficul este restricționat pe un singur sens. Timpul de așteptare atinge ușor câteva zeci de minute, în zilele mai puțin aglomerate, și de câteva ore, când mii […]

V-ar putea interesa și: