Circa 23.500 aparate de marcat electronice fiscale din Constanța nu sunt conectate la sistemul informatic ANAF

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale – denumite în continuare AMEF.

Menţionăm că la această dată, la nivelul judeţului Constanţa sunt fiscalizate şi neconectate la sistemul informatic ANAF aproximativ 23.500 aparate de marcat electronice fiscale deţinute de 15.900 operatori economici.

AJFP Constanţa a demarat acţiuni de impulsionare a operatorilor în vederea conformării până la termenul de 30.11.2021, concretizate în contactarea acestora şi acordarea asistenţei necesare parcurgerii etapelor procedurale.

Conectarea AMEF la sistemul informatic al ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

În situaţia în care aceştia utilizează AMEF instalate în zone nedeservite de reţele de comunicare electronice, au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în Anexa nr. 2 la ordinul precizat, până la termenul anterior menţionat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Informaţii privind procedura de conectare a AMEF la sistemul informatic al MF-ANAF se pot obţine:

►prin consultarea “Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Servicii online-Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)

►prin Formularul Unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Contact – Formular de contact

►telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF, la nr. 031.403.91.60

►la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Președintele Consiliului Județean Constanța: „Banii cheltuiți de primari trebuie să se regăsească în calitatea vieții cetățenilor, ori acest lucru nu se vede în Agigea”

Tue Oct 5 , 2021
Primarul aproape demis din Agigea, Maricel Cristian Cîrjaliu, s-a filmat ieri cu fostul președinte de Consiliu Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Sunt colegi de partid. În scurta intervenție, primarul din Agigea a acuzat actuala conducerea a CJC că i-a dat „un flit total pe criteriu politic” și că nu a primit […]