Circa 800 de camere video și radare fixe vor fi montate pe șoselele din România

România are cele periculoase șosele din Europa, iar asta pare că i-a îngrozit și pe cei din Uniunea Europeană, care alocă sute de milioane de euro pentru a încerca să rezolve problema.

Cu bani din PNRR, pe drumurile din țară se vor monta 500 de camere video și 300 de radare.

Pe autostradă vor exista panouri de avertizare la 1.000 și la 500 de metri de poziția radarului. Pe drumurile naționale, în afara localităților, panourile de atenţionare vor fi plasate la 500 și la 100 de metri de radar, iar în localitate, vom fi atenţionaţi cu 100 şi cu 50 de metri înainte de radar.

Noile camere vor fi probe în instanţă care să ateste depășirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, neacordarea de prioritate, ba chiar şi cazurile în care șoferii aleg să conducă agresiv.

Proiectul prevede și montarea a 1.000 de limitatoare de viteză pentru a crește siguranța în trafic.

În total, Guvernul vrea să aloce 617 milioane de euro siguranţa rutieră, în următorii 7 ani.

Recomandare: Constanța, pe locul al doilea în România după numărul persoanelor care mor în accidente rutiere

În Franța, în primii trei ani de la montarea radarelor fixe, numărul deceselor pe sectoarele de drum supravegheate radar a scăzut cu 30 de procente.

Camerele fixe au fost folosite în România până acum 10 ani. O parte din banii încasați din amenzi se duceau la firme private.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

CT Bus introduce o linie de autobuz în Mamaia

Thu Nov 17 , 2022
CT BUS anunță publicul călător că, începând cu 19.11.2022, introduce o nouă linie de transport – linia 47 Mamaia – pe traseul: Tabără Turist – Mamaia – Campus. Cursele vor avea o frecvență de 40 de minute, în intervalul orar 06:30 – 21:00 (prima plecare din cap de linie Tabără […]