City Mall Constanța a raportat zero angajați și pierderi de 23,20 milioane lei în 2020

city-mall-constanta

Firma care deține City Mall Constanța a raportat pierderi importante anul trecut. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, SC Constanța Shopping City SRL, căci despre ea este vorba, a avut, în anul 2020, o cifră de afaceri de 80.824.991 lei și pierderi totale de 23.200.142 lei. Toate acestea, fără niciun angajat, potrivit sursei citate.

Datoriile firmei au ajuns la 412.018.691 lei, în timp ce activele imobilizate și circulante (adică toate bunurile pe care le deține firma) nu depășesc 328.295.186 lei. Se remarcă o creștere importantă a datoriilor, care în anul 2019 erau de „numai” 381.835.401 lei. Tot atunci, pierderile raportate erau de 20.380.543 lei.

Rezultatele financiare ale SC Constanța Shopping City SRL în 2020. Sursa: Ministerul Finanțelor

Firma administrează, din 2013, mall-ul din Constanța. De atunci până acum, a raportat pierderi totale de 131.668.848 lei, ceea ce înseamnă 1.371.550 lei pe lună, în medie.

SC Constanța Shopping City SRL are doi asociați: NE Property BV, cu sediul în Olanda, care deține 99,9% din acțiuni, și Nepi Bucharest Two SRL, care are restul de 0,1%.

A fost domeniu public

Mall-ul a fost construit în parcul Tăbăcărie, cel mai mare din Constanța. De fapt, singurul parc adevărat din Constanța. În anul 2000, când consilierii locali din Constanța au decis, prin hotărârea 396 din 28 septembrie, construirea unui centru de agrement, cultură și comerț, pe o suprafață de 43.500 mp, în Parcul Tăbăcărie, constănțenilor li se spunea că pe un teren de 22.750 mp se va realiza un centrul de agrement, cultură și comerț. Rețineți ordinea: agrement, cultură și comerț, pe ultimul loc. Mai mult, în anul 2002 se vorbea și despre construirea unui Teatru de Operă și Balet, în zona de nord-est a parcului. Cert este că în anul 2003, mai multe terenuri, printre care și cel din parc, sunt trecute din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța, printr-o hotărâre de consiliu local. Astfel, printr-o serie de hotărâri, retrocedări și licitații publice, terenul în suprafață de 43.000 mp din Parcul Tăbăcărie ajunge în proprietatea firmei Holland Development Group. În 2004 se emite un nou PUZ, iar în 2008 Neocity Group, firma lui Schwartenberg, inaugurează clădirea. Protestele constănțenilor care s-au opus nu au contat.

Am încercat să obținem un punct de vedere referitor la pierderi. Am trimis emailuri atât directorului firmei, cât și companiei de PR. Am obținut un răspuns de la compania de PR, GMP PR, care ne-a transmis, printr-un senior executive, că are nevoie de circa o săptămână pentru a formula răspunsuri. A trecut de atunci mai bine de o lună, dar nu am primit nicio altă reacție.

Vă recomandăm și:

Cum au negociat Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu o chirie mai mare pentru spațiile primăriei din City Mall

Olandezii de la Van Oord raportează pierderi imense, dar câștigă licitații. Cum încearcă să explice reprezentantul lor în România VIDEO

Firmele românești, ignorate în țara lor. Cele străine raportează pierderi masive


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 thoughts on “City Mall Constanța a raportat zero angajați și pierderi de 23,20 milioane lei în 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șoferul de BMW care a agresat cu crosa de golf un șofer de Logan a fost reținut. Femeia cu maceta e de negăsit

mie iun. 23 , 2021
Șoferul unui BMW care în seara zilei de duminică a blocat un automobil Logan și l-a agresat pe șoferul acestuia cu o crosă de golf, a fost identificat și reținut de Poliție. Femeia care a sărit cu maceta la șofer nu este de găsit.Șoferul BMW-ului, în vârstă de 30 de […]

V-ar putea interesa și: