CJC a câștigat procesul cu Asociația Elevilor. Horia Țuțuianu: „Accesul la educație este esențial în formarea oricărui om, însă nu pot încălca legea”

horia țuțuianu
Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța (CJC) a câștigat definitiv la Curtea de Apel procesul intentat de Asociația Elevilor Constanța (AEC) privind acordarea de subvenții la transportul în județ pentru elevi.

AEC a solicitat obligarea CJC sa acorde facilități la transport în județ pentru elevi. Pe fond, în primă instanță, Tribunalul Constanta a respins acțiunea formulata de AEC. Asociația a formulat recurs, dar Curtea de Apel Constanța l-a respins.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, spune că va sprijini elevii și în continuare, dar numai într-un cadrul legal.

„Așa cum am spus întotdeauna, pentru mine, accesul la educație este esențial în formarea oricărui om, însă nu pot încălca legea pentru a acorda anumite facilități la presiunea unei organizații. Am cerut și am oferit transparență și am crezut într-un dialog corect. Îmi doresc ca cei care au inițiative să studieze legea, iar propunerile lor să fie realizabile. În continuare sunt interesat să modernizăm județul și să îmbunătățim calitatea vieții tuturor locuitorilor, condiția esențială fiind respectarea legislației în vigoare.”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța.


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.