CJC mai face un pas pentru a învinge epidemia de coronavirus: containerele medicale sanitare sunt date în folosință

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a supervizat personal instalarea și darea în folosință a containerelor medicale
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a supervizat personal instalarea și darea în folosință a containerelor medicale

În cursul zilei de azi, 8 martie, vor fi puse în folosință containerele modulare sanitare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aici se va realiza triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare. De asemenea, pentru securitatea cadrelor medicale din spitalele subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și pentru  asigurarea siguranței pacienților, vom demara o amplă acțiune de testare pentru COVID 19 a întregului personal medical. Testele au fost achiziționate din sumele alocate unităților medicale de către Consiliul Județean Constanța.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, pentru asigurarea de servicii esențiale continuității vieții locuitorilor din județ, precum și pentru implementarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului, Consiliul Județean Constanța și toate instituțiile aflate în subordine sau coordonare își desfășoară activitatea în condiții normale.

„Sănătatea locuitorilor județului Constanța reprezintă cea mai mare prioritate pentru mine, mai ales în aceste momente. Voi depune toate eforturile necesare pentru a susține sistemul sanitar constănțean. În calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, voi continua să aloc sumele necesare asigurării realizării unui act medical sigur și de calitate, atât pentru pacienți, cât și pentru tot personalul sanitar.

Totodată, pentru ca la finalul acestei perioade dificile să ne revedem sănătoși, vă asigur că atât noi, cât și instituțiile din subordine vom continua activitatea și vom intreprinde toate măsurile necesare de prevenție și asigurare a unui climat de viață normal. Locuitorilor județului le va fi asigurată furnizarea apei 24/ 24, se vor continua acțiunile de dezinfecție a tronsoanelor de DJ ce tranzitează localitățile, iar pentru copiii ai căror părinți diagnosticați cu COVID 19 sunt internați în spitale și nu există soluții în familie, s-au identificat spații temporare pentru îngrijire”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Președintele CJC a mai spus că toate cadrele medicale din spitalele aflate în subordinea instituției vor fi testate pentru depistarea noului coronavirus, începând de astăzi.

Activitatea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța nu este stopată, astfel absorbția fondurilor europene este în continuare prioritară pentru noi. Toate proiectele accesate și restul activităților instituției își urmează cursul firesc. Comunicarea cu cetățenii se realizează prin mijloace electronice.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Împreună Constanța, prima platformă de suport comunitar dedicată constănțenilor, inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea medicilor de familie

mie apr. 8 , 2020
De astăzi, 8 aprilie, constănțenii pot accesa prima platformă de suport comunitar dedicată comunității locale: ÎmpreunăConstanța.ro. Platforma reunește specialiști în finanțe, economie, psihologie și asistență socială și are 3 piloni de suport social. Primul pilon este dedicat antreprenorilor. Astfel, prin intermediul platformei Împreună Constanța, toți antreprenorii afectați de pandemia COVID-19 […]
Împreună Constanța

V-ar putea interesa și: