CJSU impune restricții noi în Cernavodă și Negru Vodă

cernavodă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța s-a întrunit, azi, și a constatat încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori a localităților Cernavodă și Negru Vodă.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor două orașe vor întreprinde, prin grija primăriilor, demersuri pentru respectarea pe teritoriul acestora a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, stabilite suplimentar în Anexa 6 din Hotărârea CJSU nr. 56/12.04.2021.

Primăriile vor comunica până în data de 14.04.2021, ora 16.00, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, toate măsurile adoptate și modul de respectare a acestora.

ANEXA 6 – Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori

 1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:
 2. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 3. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 4. deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 5. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 6. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.
 7. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.
 8. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la pct. 1, lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 9. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la pct. 1, lit. b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 10. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
 11. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00.
 12. Prin excepție de la prevederile pct. 7, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 13. Prin excepție de la prevederile pct. 7, unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 14. Prin excepție de la prevederile pct. 6, în zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 05.00-20.00.
 15. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.
 16. Măsurile instituite nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori.

Citește și:

Nereguli grave la Primăria Cernavodă. Salarii majorate nelegal pentru primar, viceprimar, funcționari publici și consilierii municipali

Numărul cazurilor de coronavirus, în scădere în Constanța, Mangalia, Eforie și Năvodari

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța, situația la zi (12 aprilie 2021)

Mon Apr 12 , 2021
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 40.486 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.052 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Astăzi au fost raportate 12 decese. Deces 1.041: Bărbat, 77 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, fibrilație atrială […]
coronavirus