Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: „Supra impozitarea muncii pe salariile mici ne omoară lent”

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, a fost invitatul emisiunii „Punctul pe i”, de la Tomis TV.

Parlamentarul a prezentat trei dintre măsurile USR pentru asanarea și dezvoltarea economiei.

Poate cea mai importantă dintre ele este eliminarea taxelor pentru salariul minim.

„Măsura aceasta se aplică deja în alte țări. E un lucru trist pentru România: noi avem cea mai mare impozitare pe salariile mici din toată Europa, cel mai mare exod al forței de muncă din toată Europa, și în același timp, pentru cei care rămân, cea mai mare rată a sărăciei în muncă din toată Europa. Sărăcia în muncă este aceea care nu poate fi justificată moralmente.

Sărăcia este o alegere a politicului, a clasei politice, o alegere pe care de 33 de ani încoace clasa politică o face prin această supra impozitare a muncii pe salariile mici. Ne omoară lent, e o sufocare lentă a românilor”, a declarat acesta.

Vorbește și despre municipiul și județul Constanța, care au rămas în urma altor județe.

De ce, aflați din emisiune.

Poate fi urmărită pe YouTube sau pe Facebook:


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: „Supra impozitarea muncii pe salariile mici ne omoară lent”

  1. Haideti sa-i impozitam pe cei care au salarii mari, ei sunt dusmanul tarii !! (ironic). Se vorbeste la TV despre impozitul progresiv, dar nu se discuta despre deducerile fiscale. Daca ai un salariu de 20000 lei brut in Romania (cu impozit pe venit fix) ramai cu mai putin decat in Bavaria … si ei vor sa pun progresiv. Eu cred ca vor pleca mai multi din tara dintre cei cu studii superioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în zona centrală din municipiul Constanța pe 18 mai

lun mai 15 , 2023
RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 18 mai 2023, pentru executarea lucrărilor de modernizare și sectorizare la nivelul rețelei de distribuție apă potabilă din municipiul Constanța. În intervalul orar 08.00 – 18.00, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din zona centrală, perimetrul delimitat de străzile: Călărași – […]

V-ar putea interesa și: