Claudiu Palaz: „Mihai Lupu își recunoaște incompetența. Pe banii noștri”. Replica acestuia

Claudiu Palaz și Mihai Lupu

Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța și fost prefect, a afirmat astăzi că Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, membru PNL, și-a recunoscut incompetența.

„Coaliția de guvernare a reușit să impună un model de scut în jurul „generalului”, care se aplică la toate nivelurile, dar numai când e vorba de incompetență. Se apără, acoperă, aplaudă, se plătește incompetența cum rar ne-a fost să vedem și astăzi s-a arătat că în Consiliul Județean Constanța se merge pe principiul: „dacă recunoaște că e incompetent, e băiat bun, să îl ajutăm să rămână în funcție plătindu-i din banii cetățenilor toți consultanții de care are nevoie”.”, spune Claudiu Palaz.

Acesta a explicat și concret ce s-a întâmplat.

„În cadrul ședinței de astăzi, cu un orb al găinilor în cazul celor cu experiență (mi-ar plăcea să cred), consilierii județeni de la celelalte partide au votat să plătească incompetența președintelui Lupu, aprobând proiectul nr 30 de pe ordinea de zi, „privind aprobarea achiziției serviciilor de consultanță juridică pentru obiectivele de investiții realizate la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța”. Iar asta s-a întâmplat după ce acum câteva zile CJC a recunoscut că a pierdut finanțarea câștigată de noi, vechea conducere, împreună cu vechiul aparat administrativ, pentru extinderea Delfinariului, respectiv 5,6 milioane de euro. Și acesta este numai un exemplu.”, a subliniat președintele PMP Constanța.

Astăzi, 28 ianuarie 2023, Mihai Lupu a spus în ședință că „nu suntem în stare să absorbim fonduri europene” și de asta are nevoie de servicii de consultanță juridică, a punctat acesta.

„Domnule Lupu, până să umpleți aparatul administrativ cu te miri câți juriști, funcționarii din mandatul trecut au reușit să absoarbă aproape 90 milioane de euro în numai 3 ani. Și am reușit împreună să și implementăm proiectele, nu să pierdem bani nerambursabili. Aștept cu o amară nerăbdare declarațiile dlui Lupu când Constanța va intra în colaps financiar din cauza incompetenței șefului CJ. Oare ce vă spune atunci? “Am intrat în colaps financiar pentru că am angajat <profesioniști> cu nemiluita, i-am adunat pe toți cunoscuții cunoscuților  sub umbrela Consiliului Județean și am reușit cu brio să pierdem finanțările câștigate de conducerea anterioară. Așa că, dragi constănțeni, acum bugetul județului se împarte în salarii pentru profesioniști cunoscuți și plata proiectelor pentru care am pierdut banii europeni”, cam așa ar suna o declarație care să prezinte situația obiectiv.”, a pus Claudiu Palaz punctul pe i.

COMPLETARE. La solicitarea Constanța 100%, președintele CJC, Mihai Lupu, i-a răspuns lui Claudiu Palaz, spunându-i că se dă în spectacol:

„Așa cum ne-a obișnuit, la fiecare ședință a Consiliului Județean Constanța, scandalagiul de serviciu, nemulțumitul și agitatorul Claudiu-Iorga Palaz, s-a dat în spectacol și astăzi. Din păcate, domnia sa uită de responsabilitatea pe care o are față de constănțeni și preferă circul ieftin și jignirile la adresa colegilor, în locul respectării angajamentelor pe care și le-a asumat public. Și asta pentru că au cerut consultanță juridică de specialitate, în cadrul derulării celui mai mare proiect din istoria Consiliului Județean, cel de construire a spitalului de pediatrie.
Acest proiect la care face referire domnul în cauză, a fost inițiat la propunere directorului general al Direcției de Proiecte, fiind agreat și de Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică, tocmai pentru ca aceste proiecte sa beneficieze de o asistență juridică complexă și completă din toate punctele de vedere.
Luăm aceste măsuri suplimentare, pentru că avem responsabilitatea cheltuirii cu folos a banilor publici, și nu risipirea lor. Îi reamintesc domnului Palaz, că la acest moment, avem pe masa noastră mai multe litigii de pe vremea mandatului domniei sale, din cauza carora s-au pierdut foarte mulți bani. Noul regulament al Curții de Conturi ne obligă sa ne îndreptăm și să atragem răspunderea tuturor celor care au creat prejudicii instituției, inclusiv celor care nu și-au îndeplinit obligațiile de a trage la răspundere în instanță, pe toți cei vinovați.
Este lipsit de respect și de profesionalism felul în care alegeți să vă prezentați astăzi în fața oamenilor. În loc să veniţi cu soluții reale pentru nevoile județului și să-i susțineți pe constănțeni din poziția de consilier județean, vă pierdeți vremea mințind și jignind pe rețelele sociale.
Un judeţ cu un potenţial enorm a fost ţinut pe loc, mai bine de 20 de ani, asta a fost “reţeta” de succes a acestor oameni mici, care de altfel, astăzi pretind că au soluţii la toate problemele judeţului şi ne dau lecţii de administraţie, deși cât timp au fost în funcții de conducere nu făcut nimic pentru constănțeni.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Tulcea are cel mai mare buget de dezvoltare din ultimii 30 de ani

mar ian. 31 , 2023
Consilierii județeni tulceni reuniți în ședință ordinară în data de 31 ianuarie 2023 au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Tulcea. Sumele reprezentând investițiile constituie un record în ultimele trei decenii. Conform unei analize comparative realizată la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Tulcea, bugetul de dezvoltare […]

V-ar putea interesa și: