Claudiu Palaz, PMP, de acord cu TĂIEREA COPACILOR din oraș. „De ce să-l CHINUI pe investitor? Nu este corect să-l blochezi. Să planteze la ieșirea din oraș. Aerul circulă”

Claudiu Palaz
Claudiu Palaz

Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, este de acord cu tăierea copacilor din municipiul Constanța, subliniind că cei care investesc în blocuri nu trebuie chinuiți.

Una dintre soluții sale este ca cei care taie copacii să planteze la marginea orașului, pe principiul „aerul circulă”. Nu e glumă, chiar așa a spus politicianul PMP, ajuns și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța:

„Aerul nu stă într-un singur loc, aerul circulă.”

Vă imaginați cum ar fi să trăiți într-un oraș fără copaci?

„S-au urcat pe acest subiect, cu zona verde, în raport cu problemele reale. Suntem puși să blocăm anumite investiții. Eu nu pot să-l opresc… acea construcție din Constanța. Eu trebuie sa-i dau posibilitatea investitorului să facă de două, de trei ori mai mult și poate să planteze și în altă parte. Aerul nu stă într-un singur loc, aerul circulă. Domnule, nu pot să plantez aici, dar de ce trebuie să mă blochez în a pune pe o societate care s-a oprit lângă lac, o construcție pentru că nu a pus spațiu acoperișul de zonă verde, care, să fim serioși, să pui plantare de spațiu verde pe acoperiș, puneai niște licheni și nu știu cât erau de estetici și într-adevăr să aibă… pățim ca cei de la City… Sau varianta cealaltă. De ce să-l chinui? Da, mă, frate, fă-ți pavelele, fă-ți parcarea cum trebuie, și mie îmi pui două hectare de pădure, lângă un drum, pe o zonă oriunde în Constanța. Lângă Valu Traian, nu știu, dau un exemplu. Ce avantaj am. Îl chinui pe ăsta și pune trei pomișori în Constanța, face și o investiție mare. Oricum nu reușesc să măresc cantitatea de oxigen care v-am spus mai devreme, pe când colo, mă duc și-l pun să-și cumpere un hectar cu 10.000 de euro sau cât Dumnezeu o fi, la ieșire din oraș, oriunde, și să pun un hectare de pădure. Ce este mai bine? Să reușesc să pun un hectar de pădure sau să pun trei pomișori?”, a spus Palaz, într-un interviu pentru Replica de Constanța.

Citește și: Genocid ecologic. Spațiul verde din municipiul Constanța a fost măcelărit. Ce spune un raport al Băncii Mondiale

Probabil că PMP-istul nu știe cum este să locuiești într-un oraș fără copaci. Aveți mai jos o imagine cu temperaturile pe o stradă care are copaci și una care nu are, oferită de Greenpeace. Observați diferențe extrem de mari.

Președintele PMP Constanța a mai subliniat că „nu este corect să blochezi investitorul”, pentru că „cei care cumpără apartamente în aceste blocuri plătesc taxe și impozite.”

Mai mult, într-o declarație halucinantă, Palaz consideră că vinovat pentru aceste construcții aberante din Constanța nu sunt cei care au cerut autorizațiile, ci cei care le-au dat?!

„Construcția aceea are în final un destinatar, un beneficiar, un cetățean care își cumpără un apartament, un spațiu comercial. Ăla va aduce niște taxe și impozite către municipalitate, într-un sens sau altul. Discutăm separat de faptul că-i neapărat pe spațiul verde. Nu este corect să blochezi investitorul că a făcut o astfel de construcție. Știți cum este? Între noi doi, eu cer, tu îmi dai. Cine este vinovat? Eu că am cerut? Cine a dat, bineînțeles. Primăria ce mai poate să facă, dacă instanța mie îmi aprobă si spune că autorizația și construcția e legală? A, imi anulezi autorizația, îmi anulezi PUZ-ul, că s-a dat cu încălcare legii, eu investitor ma pot îndrepta cu daune împotriva Primăriei Constanța. Aia deja ajungem la alta nebunie.”

Citește și: Claudiu Palaz, dator vândut la bănci

Să extrapolăm puțin. Imaginați-vă că vă oprește un polițist și scăpați de amendă dând șpagă. Cine e vinovat? Legea spune că ambele părți, pentru că sunt pedepsite atât darea, cât și luarea de mită. În cazul nostru, să spunem că un investitor obține o autorizație de construire care încalcă flagrant legea, dar o obține. Cine e de vină? Păi e de vină și cel care a dat-o, și cel care a cerut-o. Și, de multe ori, instanța dovedește că astfel de autorizații au fost acordate ilegale. Am văzut, în București, cazuri cu blocuri care au fost dărâmate din acest motiv.

Claudiu Palaz, în timpul unui interviu pentru Replica de Constanța

Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Claudiu Palaz, PMP, de acord cu TĂIEREA COPACILOR din oraș. „De ce să-l CHINUI pe investitor? Nu este corect să-l blochezi. Să planteze la ieșirea din oraș. Aerul circulă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Probleme cu apa în municipiul Constanța, din cauza ENEL, din nou

sâm mai 4 , 2019
Stația de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța a înregistrat mai multe variații de tensiune electrică, astăzi – 04 mai 2019, în intervalul orar 10.00-10.11. Acestea au determinat întreruperea totală a energiei electrice și oprirea din funcțiune a pompelor. Odată cu reluarea furnizării energiei electrice echipele de permanență RAJA, de la nivelul […]
raja agigea

V-ar putea interesa și: