​Clipe de groază. 41 de elevi din Constanța, închiși într-o pensiune care a luat foc. „Numai o minune ne-a salvat”

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o pensiune din Brezoi, judeţul Vâlcea, unde erau cazaţi peste 40 de copii. Douăzeci de persoane care rămăseseră blocate pe balcoane din cauza fumului dens au fost salvate de pompieri. În pensiunea erau cazați elevi din Constanța, de la Școala Gheorghe Țițeica.

În urma incendiului, 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital, majoritatea cu atacuri de panică, iar alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării”, a anunţat, marţi dimineaţă, ISU Vâlcea.

„Am deschis ușa camerei și nu am putut să ies pe holurile pensiunii din cauza fumului negru și înecăcios. Mi-am luat telefonul, am ieșit în balcon, am sunat într-o disperare la 112, transmițând acelor oameni situația gravă în care ne aflăm, cerându-le ajutor pentru cei 41 de copii. Scările de ieșire în caz de urgență erau încuiate, ușa de la pensiune nu a putut fi deschisă, geamul a fost spart. Numai o minune ne-a salvat.”, a declarat Nicoleta Zamfir, profesor învățământ primar la Școala Gheorghe Țițeica pentru Pro TV.

Incendiul a izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, iar la intervenţie au participat cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detaşamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălţime), un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ.

Conform sursei citate, echipajele de intervenţie au transportat 14 copii şi un adult la CPU Brezoi şi 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică.

Pentru alţi 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafață de 30 mp.

Au fost avariate centrala termică şi instalaţia aferentă, instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei şi pereţii interiori ai clădirii.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalaţiei. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la anunţarea acestuia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul României a început proiectarea celor trei spitale regionale din Craiova, Iași și Cluj. Constănțenii rămân cu trenul spre București

mie aug. 3 , 2022
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că România face progrese în ceea ce privește realizarea celor trei spitale regionale promise, în Craiova, Iași și Cluj. Tot joi, președintele Consiliului Județean Constanța și-a prezentat realizările din acest an. A vorbit și despre promisiunea construirii unui spital regional în Constanța. Guvernul NU […]

V-ar putea interesa și: