Clubul Sportiv Municipal Constanța, părăsit de cel mai valoros membru al său: președintele de onoare, Ilie Floroiu

Ilie Floroiu alături de viceprimarul Ionuț Rusu și directorul CSM, Andrei Talpeș

Ilie Floroiu, legenda sportului dobrogean, a părăsit funcția de președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal, pe care o acceptate în noiembrie 2022.

Acesta a declarat că decizia îi aparține.

Fostul mare atlet a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, și directorul C.S.M. Constanța, Andrei Talpeș.

Iată ce declarații erau făcute anul trecut, la cooptarea în echipă.

„Mă simt onorat să fac parte din familia Clubului Sportiv Municipal Constanța. Am acceptat propunerea de a mă alătura proiectului CSM Constanța, și, așa cum am fost alături de sportul dobrogean până acum, așa îmi voi aduce contribuția de acum încolo din funcția de președinte de onoare. Am toată convingerea că, împreună, vom face multe lucruri bune”, a declarat președintele de onoare al C.S.M. Constanța, Ilie Floroiu.

„Am considerat că avem nevoie în echipa noastră de sportivi și antrenori valoroși, dar și de oameni de sport cu experiență, care au performat la cel mai înalt nivel atât ca sportivi, cât și ca manageri. Ilie Floroiu a fost un atlet de talie mondială și unul dintre cei mai apreciați conducători de club din sportul românesc”, a declarat viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

„Ne dorim ca Municipiul Constanța să devină un centru al sportului, în primul rând pentru comunitatea locală, vrem să încurajăm oamenii să facă mișcare, să participe la evenimente sportive și vom căuta, de asemenea, să creăm cel mai bun climat pentru performanță, în așa fel încât echipele și sportivii care reprezintă orașul nostru să obțină cele mai bune rezultate în competițiile naționale și internaționale. Glumind puțin, aș spune că am făcut transferul anului: l-am adus pe omul care deține de aproape 45 de ani recordurile României în probele de 5000 și 10.000 de metri. Știm cât de riguros este domnul Floroiu iar venirea sa lângă echipa noastră va fi un plus de experiență” a declarat directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.

Recomandare: Ca la noi la nimeni. Ce condiție au impus Primăria Constanța și consilierii locali pentru postul de director al Clubului Sportiv Municipal

O carieră exemplară

Ilie Floroiu a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice şi la tot atâtea la Campionatele Europene în aer liber. Are în palmares un loc 5, la 10.000 m, la JO de la Montreal1976, şi două locuri 5, la 5.000 m, la Campionatele Europene în aer liber.

Floroiu este Maestru al sportului (1974) şi Maestru emerit al sportului (1976), fiind decorat cu Ordinul „Meritul sportiv / clasa a III-a” (1976), Ordinul „Meritul sportiv / clasa a II-a” (1977), Medalia Naţională „Serviciul Credincios / clasa a II-a” (2000) şi Ordinul „Meritul sportiv / clasa a II-a cu două barete” (2004).

Ilie Floroiu a primit la sfârșitul anului trecut ”Ordinul Excelenţă Olimpică”, oferit de  Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

A fost consilier personal al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Clubul Sportiv Municipal Constanța, părăsit de cel mai valoros membru al său: președintele de onoare, Ilie Floroiu

  1. Adevarul e trist : omul nu vrea sa isi asocieze numele la jaful care se numeste CSM si care e in plina desfasurare. Punct

  2. Bravo Floroiu! Ai ramas acelas om cu coloana vertebrala asa cum stim cu totii. Felicitari! Sportul constantean va avea de suferit cu asemenea conducatori…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Meteo: va fi mult mai cald decât în mod normal

mar feb. 14 , 2023
Experții de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea spun că vremea în județul Constanța se va încălzi zilele următoare. Ba chiar urmează să fie mult mai cald decât în mod normal. PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 14.02.2023 ORA 20:00 – 15.02.2023 ORA 08:00 Vremea va fi relativ normală termic. Cerul va avea […]
vreme meteo

V-ar putea interesa și: