Cluj amenajează un parc nou, de 45,5 hectare; city managerul Constanței promite 12 hectare de spații verzi în 4 ani

Felicia Ovanesian, noul city manager al municipiului Constanța, înscăunată pe 31 decembrie, cam pe șest, a promis că va realiza „cel puțin 3 hectare de spații verzi pe an”. Nota bene: spații verzi, nu parcuri, care înseamnă mult mai mult. De fapt, și-a asumat acest lucru prin contractul de management, pe care ziarul Constanța 100% vi l-a prezentat în întregime și exclusivitate.

E mult, e puțin?

Comparați voi. Noi vă spunem ce se întâmplă într-un oraș cu care ne place să ne comparăm (a fost acolo actualul primar Vergil Chițac, în campania electorală, în vizită de lucru). De Cluj-Napoca vorbesc.

Primarul de acolo, Emil Boc, a anunțat că în Cluj se va amenaja cel mai mare proiect verde din istoria orașului. Se numește Parcul Est și are o suprafață de – țineți-vă bine – 45,5 hectare. Deci cam cât ar promite Felicia Ovanesian în mai bine de 15 ani.

27 de planșe au fost jurizate în cadrul acestui concurs de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România, alături de Primăria Cluj-Napoca. Au participat urbaniști din Belgia, Bulgaria, Polonia, Italia, Franța, Marea Britanie.

„O calitate a vieții pentru cetățenii orașului reprezintă principalul obiectiv al municipalității clujene. Pentru dezvoltarea durabilă a municipiului și a zonei metropolitane pe termen mediu și lung, urmărim, printr-o serie de proiecte sustenabile, să reducem emisiile de gaze cu efecte de seră cu 10% până în 2030, în timp ce suprafața de spații verzi din oraș va crește cu 15%. Așadar, proiectul privind amenajarea Parcului Est se încadrează în această linie strategică de a conecta dimensiunea verde, nepoluantă, la fundamentul de bază prin care orașul este construit pentru oameni și nu pentru profit.”, a anunțat Emil Boc.

Așadar, nu numai că nu vom întrece Clujul, dar nici măcar nu ne propunem să ne apropiem de standardul lor.

Păcat.

Vă recomandăm și:

Vergil Chițac, primar de 100 de zile. Bile albe, bile negre

De 30 de ani, constănțenilor li se promite o gigacalorie mai ieftină. Va reuși Vergil Chițac?

Ovanesian contra Ovanesian

Chițac, Cocargeanu, Rusu, Ovanesian et. co., competiție de PR pe persoană fizică. Primăria Constanța, un mijloc, nu un scop

Garajele care l-au învins pe Făgădău. Va pierde bătălia și echipa Chițac – Ovanesian?

Felicia Ovanesian și boschetarii. Aceasta nu este o știre

City-managerul Timișoarei, ales din 307 candidați, în urma unui proces „foarte exigent”

Conducătorii Constanței se iau la întrecere cu… zebrele

O firmă a omului de afaceri Grigore Comănescu, târâtă doi ani prin instanțe de Asociația Constanța Altfel, a câștigat definitiv procesul

Junglă urbană în centrul Constanței. Proiectul lui Decebal Făgădău, continuat de Vergil Chițac

Vergil Chițac atacă Pomacost și promite noi hectare de parc

O idee excelentă: Primăria Constanța va construi un parc în locul actualului RAR

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Aglomerație la porțile școlilor din Constanța

Mon Feb 8 , 2021
Școlile s-au redeschis, autoritățile cer măsuri stricte de la elevi și profesori, dar nimeni nu s-a gândit la părinți și bunici. Astăzi, la terminarea cursurilor celor din ciclul primar, sute de părinți și bunici s-au înghesuit în fața unităților de învățământ pentru a-și aștepta copiii sau nepoții. Nici nu prea […]