Cluj are cei mai deștepți elevi din România. Boc investește o sumă record pentru educație: 40 milioane euro

Clujul are și în acest an cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională. Rata de promovabilitate în urma afișării primelor note la examen este de 92,7%, situând Clujul pe primul loc la nivel național. De asemenea, 16 elevi înscriși la școlile din municipiul Cluj-Napoca au obținut nota maximă la cele două materii din cadrul examenului, a anunțat Emil Boc.

Acest lucru este în primul rând meritul elevilor și profesorilor, dar și al celor care se preocupă ca acestora să nu le lipsească nimic.

Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Evaluare Națională. Îi asigur că administrația locală va continua să sprijine și să investească în sistemul preuniversitar de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii clujeni să poată excela în continuare. Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 milioane euro.”, a anunțat Emil Boc.

Ca în fiecare an, Primăria va premia elevii care obțin nota 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în cadrul unei ceremonii speciale.

Investițiile de la bugetul local și proiectele cu finanțare europeană asigură calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca. Avem la nivelul municipiului numeroase politici publice pentru încurajarea studiului și performanței:

  • clusterul de educație C-EDU – un instrument colaborativ de lucru între ecosistemul educațional și administrația publică.
  • Fondul de inovare și experiment (FIX) Cluj
  • burse școlare
  • gratuități pentru transportul public
  • programul „Școală după școală”
  • Gala de excelență „Zece pentru Cluj”
  • autobuze școlare: transport public dedicat elevilor din ciclul primar spre unitățile de învățământ, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă
  • vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor
  • alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate.

„Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație!”, a transmis Emil Boc.

Primarul din Constanța nu a transmis nimic după Evaluarea Națională. În Constanța, în loc să construiască săli de sport în școli, primăria închiriază beculețe de Crăciun cu 1,2 milioane euro pe an.

Recomandare: Rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Constanța, pe locul 19

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bărbatul care și-a înjunghiat concubina în sala de judecată a fost reținut

Fri Jun 24 , 2022
Bărbatul care și-a înjunghiat concubina în sala de judecată a fost reținut de polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în cursul serii trecute, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. „Acesta este cercetat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare […]
catuse