Cluj-Napoca are de patru ori mai multe locuri în creșe, cheltuie de patru ori mai puțin pentru beculețe de Crăciun decât Constanța

În campania electorală, Vergil Chițac a fost în Cluj. Se pare că nu a învățat nimic de acolo și că l-a vizitat pe primarul Emil Boc numai pentru a face poze pentru a câștiga capital electoral. În fundal, o creșă inaugurată azi în Cluj

Primăria Cluj Napoca investește în creșe, spre deosebire de cea din Constanța. Așa se face că în orașul din Ardeal sunt de patru ori mai multe locuri decât în cel din Constanța. Este unul dintre motivele pentru care mulți constănțeni se uită cu jind la Cluj.

Primarul Emil Boc a anunțat, luni, crearea a 90 noi locuri la creșe în municipiul Cluj-Napoca.

„Creșa de pe strada Meziad a fost recepționată și până la sfârșitul lunii urmează obținerea avizelor de la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La începutul lunii iulie copiii vor putea merge la creșă, repartizarea locurilor fiind deja efectuată.

În momentul de față, în Cluj-Napoca avem 1487 locuri în creșe și se află în stadiu de pregătire alte 257 locuri.”, a spus acesta.

În Constanța e jale. Sunt 380 de locuri la peste 5.000 de cereri.

380 avem locuri disponibile în creșele constănțene, dintre care 139 reînscriși, cei care vor continua și locuri libere: 241 de noi locuri”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, pentru Dobrogea TV.

Copiii sunt departajați după criterii precum ordinea depunerii cererii pentru înscrierea la creșă, vârsta lor și existența unui loc de muncă pentru părinți.

Listele cu copiii admiși se va publica pe site-ul instituției și va fi afișat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța pe 1 august 2022.

Trebuie remarcat că Primăria Constanța închiriază anual beculețe de Crăciun cu peste un milion de euro, lucru pe care Primăria din Cluj nu-l face. Astfel, dacă în 2021 Chițac a cheltuit circa 5 milioane de lei, Emil Boc a iluminat orașul cu numai 1,2 milioane lei, deci de patru ori mai puțin.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cristina Rizea, deputat, și-a dat demisia din USR și se laudă singură spunând că este „cel mai activ parlamentar din Constanța”

Mon Jun 20 , 2022
Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, devenind  al doilea parlamentar care se alătură Partidului REPER. „Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o […]
cristina rizea