Cluj-Napoca devine capitala verdei a României

Primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi (Green City Accord) este Cluj-Napoca

Cluj-Napoca devine capitala verdei a României și se bate de la egal la egal cu orașele europene. În ședința de Consiliu local din 24 martie a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care Cluj-Napoca aderă unei inițiative europene care vizează dimensiunea verde a orașelor – Acordul privind Orașele Verzi (Green City Accord), o inițiativă a Comisiei Europene.

„Orașul nostru este primul din România care aderă la acest acord, ceea ce demonstrează determinarea noastră de a crea o calitate a vieții ridicată pentru cetățeni, la fel ca în celelalte state europene. Dimensiunea verde este deja o prioritate pentru municipiul nostru. În proiectul de buget pentru anul 2021 sunt incluse peste 160 ha de spații verzi nou create și alte 30 de ha de spații verzi care există deja și vor fi extinse. Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă la mașina personală au de asemenea alocate sume semnificative în bugetul pentru acest an. De asemenea, în fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute plantări de arbori și îmbunătățiri ale spațiilor verzi, precum și investiții privind salubritatea și colectarea selectivă.”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a subliniat că orașul s-a înscris așadar pe direcția europeană: Verde.Digital.Rezilient.

Cluj-Napoca se alătură oficial unor orașe europene care și-au asumat diverse obiective ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor pe 5 mari paliere:

  1. Îmbunătățirea calității aerului
  2. Utilizarea eficientă a apei
  3. Conservarea și îmbunătățirea biodiversității urbane
  4. Economie circulară
  5. Reducerea poluării sonore

Prin semnarea acestui angajament european, la care au aderat deja orașe precum Braga, Lille, Oslo, Helsinki, Cesena, Zaragoza și alte orașe europene, Cluj-Napoca se angajează să implementeze politici publice și programe într-o manieră integrată, astfel încât să atingă obiectivele ambițioase care vor fi stabilite pentru fiecare dintre cele 5 paliere.

Mai multe informații despre Green City Accord: https://ec.europa.eu/…/urban…/green-city-accord_en…

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici: https://files.primariaclujnapoca.ro/2021/03/18/38.pdf+12

Vă recomandăm și:

Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Emil Boc vrea să interzică centralele de apartament în Cluj

Vrem să trăim ca în Cluj, dar vrem să plătim ca în Cluj? Chestiunea parcărilor

Sursă foto: Facebook/Emil Boc


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Astăzi se schimbă ora

sâm mart. 27 , 2021
În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 martie 2021, odată cu trecerea la ora de vară (Daylight Saving Time – DST, România trece la ora de vară. Astfel, ora 3.00 devine ora 4.00. Prin această trecere, orarul de vară din România este corelat cu cel practicat în ţările […]
ora de iarnă

V-ar putea interesa și: