Cluj-Napoca, mai frumos luminat de Crăciun decât Constanța, cu mult mai puțini bani VIDEO

Primăria Constanța a decis, anul acesta, să aloce 5 milioane de lei pentru iluminatul de Crăciun. Asta în condițiile în care Spitalul de Boli Infecțioase, aflat în subordinea sa, este închis, în urma unui incendiu în care șapte bolnavi au ars de vii.

Cluj-Napoca are un buget de peste două ori mai mare decât al Constanței. Ei au venituri totale de 2.117.433.576 lei, noi de numai 994 milioane lei. Cu toate acestea, primarul de acolo a decis să cheltuie mult mai puțin pentru iluminatul festiv. A organizat o licitație anul trecut, pentru 2020 și 2021. Contractul era estimat la 5,5 milioane de lei, dar oferta câștigătoare a fost de 3.584.557 de lei, iar durata contractului a fost de 24 de luni. Așadar, clujenii plătesc mai puțin de 1,8 milioane de lei pe an.

Am făcut un scurt calcul aritmetic. Cluj-Napoca a cheltuit 0,08% din bugetul total pentru iluminatul de Crăciun, Constanța a cheltuit 0,50%, deci de peste șase ori mai mult.

Luminile au fost aprinse oficial în Cluj pe 1 decembrie, de primarul Emil Boc.

Tot pe 1 decembrie, am condus pe mai multe bulevarde din Constanța, pentru a vedea rezultatele milionului de euro. Luminițele erau aprinse pe bd. Tomis. Pe bd. IC Brătianu erau montate, dar nu și conectate la curent. Pe bulevardele Mamaia și Alexandru Lăpușneanu nu era nimic montat.

În loc de concluzie, iată ce spunea, anul trecut, primarul Vergil Chițac:

Iată ce spunea atunci primarul:

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități! Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860 440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54 334 lei. Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”

Vă recomandăm și:

De ce nu vreau luminițe de Crăciun în oraș

PSD Constanța are memoria scurtă: primarul său cheltuia pentru luminițe mai mult decât Viena

Vergil Chițac, primarul din Constanța, copiază metodele socialiste ale lui Decebal Făgădău și Radu Mazăre, în loc să facă ce face Emil Boc la Cluj

Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Scrisoare deschisă către Emil Boc: luați-vă concediu în următorii 8 ani, vă rog!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Cluj-Napoca, mai frumos luminat de Crăciun decât Constanța, cu mult mai puțini bani VIDEO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Veste proastă: nu vom scăpa de Omicron. Veste bună: vaccinurile protejează

joi dec. 2 , 2021
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 1 decembrie, că au fost înregistrate 70 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron în Europa, iar noua tulpină va ajunge şi în România, informează Mediafax. „Există în 11 state UE şi sunt 70 de cazuri înregistrate la nivelul regiunii Europa a OMS. […]

V-ar putea interesa și: