Cluj-Napoca, un oraș bogat: bugetul a ajuns la 434 milioane euro

Bugetul pentru anul 2022 al municipiului Cluj-Napoca este de peste 434 de milioane de euro, majorat de la 429 de milioane de euro în anul trecut. Primarul Emil Boc a arătat că veniturile proprii sunt mai mari anul acesta cu 10 procente faţă de anul trecut, fapt care denotă că „oraşul respiră din punct de vedere economic, oraşul merge în direcţia corectă”.

Potrivit datelor prezentate, miercuri, de primarul municipiului Emil Bloc, bugetul Clujului pentru anul 2022 este de 434.483.383 de euro, mai mare decât cel de anul trecut. 

„Prin comparaţie cu 2021, chiar dacă vremurile-s grele, avem o creştere a bugetului de la 429 de milioane de euro la 434 de milioane de euro. Vestea cea mai bună este aceasta: venituri proprii, aici creşterea este de 10 la sută şi practic asta este cea care arată sănătatea economiei unui oraş. Practic, veniturile proprii cresc de la 183 de milioane de euro la 202 milioane de euro, creştere de 10,5%”, a anunţat Emil Boc, într-o conferinţă de presă. 

El a susţinut că aceste cifre arată că „oraşul respiră din punct de vedere economic, oraşul merge în direcţia corectă”, indicatorul privind veniturile proprii reprezentând „partea reală, care înseamnă dezvoltarea efectivă a oraşului”.

Mai jos puteți vedea conferința în care a avut loc prezentarea bugetului.

Vă recomandăm și:

Constanța se îndreaptă spre faliment sub administrația Chițac. Deficitul, în creștere cu peste 10%

Emil Boc vrea să interzică centralele individuale de apartament

Constanța pune bariere, Cluj-Napoca își face metrou

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ali Șenol revine pe funcția de subprefect

Wed Jan 12 , 2022
În Monitorul Oficial a fost publicată, miercuri, decizia prin care se schimbă subprefectul Constanței, Secyl Suliman. Aceasta a fost eliberată din funcție, iar în locul ei a fost numit Ali Şenol, care a mai ocupat această funcție. Tot azi, Marilena Dragnea, PSD, a fost numită în cealaltă funcție de subprefect […]
Șenol Ali